ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/2/20

Εκπαιδευτικό σεμινάριο από το ΕΚΑΒ στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
EKABNews

Εκπαιδευτικό σεμινάριο από το ΕΚΑΒ στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας
onlarissa.gr

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου οι Εκπαιδευτικοί και οι Μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο που παρουσίασαν τα στελέχη του ΕΚΑΒ Λάρισας στο χώρο του Σχολείου. Ενημερώθηκαν διεξοδικά και παραστατικά για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν, προκειμένου να βοηθήσουν κάποιον συνάνθρωπο τους που κινδυνεύει.

Ειδικότερα, έγινε αναφορά στις προβλεπόμενες ενέργειες, στους ακόλουθους τομείς: 1) Βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), 2) Πρώτες βοήθειες, 3) Βασική υποστήριξη σε παιδιά, 4) Πνιγμονή, 5) Εμφράγματα, 6) Αντιμετώπιση εγκαυμάτων και 7) Δηλητηριάσεις.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο από το ΕΚΑΒ στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ ΛάρισαςΤο Σεμινάριο άρχισε με θεωρητική ενημέρωση συνοδευόμενη από προβολή διαφανειών PowerPoint. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση στην οποία οι παρακολουθούντες μαθητές είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις και να λύσουν σημαντικές απορίες και ακολούθησε πρακτική εξάσκηση σε προπλάσματα (ανθρώπινα ομοιώματα), τα οποία μεταφέρθηκαν για αυτό το σκοπό. Παράλληλα, οι Μαθητές ενημερώθηκαν αναλυτικώς για τον τρόπο απόκτησης της ιδιότητας του διασώστη.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι Μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στα στελέχη του ΕΚΑΒ Νικόλαο Πατσιά, Γεώργιο Λόκα, Αναστασία Τσιάλαβου και Ελένη Ακρίβου, που παρουσίασαν με τόσο παραστατικό τρόπο το ιδιαίτερα χρήσιμο αυτό Σεμινάριο και ευελπιστούμε σε περαιτέρω συνεργασία, στο μέλλον, σε παρόμοια ζητήματα.Πηγή: onlarissa.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews