ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/2/20

Απινιδωτής (AED) στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάδας


Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
EKABNews

Απινιδωτής (AED) στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάδας
aromalefkadas.gr


2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ– 2ο ΓΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Απινιδωτής (AED) στο 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ και 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Στο 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ και 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ αγοράστηκε και τοποθετήθηκε AED(Απινιδωτής) για την παροχή Α’ Βοηθειών, επειδή ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα επιβίωσης είναι η άμεση αναγνώριση της καρδιακής ανακοπής και η ενεργοποίηση του συστήματος πρώτων βοηθειών.

Ο Απινιδωτής AED έχει τοποθετηθεί στο χώρο του σχολείου και είναι διαθέσιμος προς χρήση από τους παρευρισκόμενους ή τον πρώτο άνθρωπο που θα φτάσει στον ασθενή. Ο απινιδωτής είναι αυτόματος, φορητός και εύχρηστος.

Δίνει φωνητικές εντολές που καθοδηγούν κάποιον ανειδίκευτο στην επιτυχή χρήση της συσκευής. Η μόνη απαραίτητη γνώση για να λειτουργήσει ο AED είναι να πιέσουμε το κουμπί ″ΟΝ″. Μόλις ανοίξει, μιλάει και δίνει οδηγίες με φωνή από υπολογιστή και καθοδηγεί το χρήστη στην υπόλοιπη διαδικασία. Αν η συσκευή εκτιμήσει ότι απαιτείται απινίδωση, θα φορτιστεί αυτόματα και θα σας πει να πιέσετε το κουμπί που θα κάνει την εκφόρτιση.

Αν ο ασθενής δε χρειάζεται απινίδωση, η συσκευή δε θα του χορηγήσεις απινίδωση.
Δεν είναι δυνατό να βλάψει κάποιον η απινίδωση(AED), η χρήση των συσκευών αυτών μπορεί να λειτουργήσει μόνο ευεργετικά στο να σώσουν ζωές.

Ταυτόχρονα με τη χρήση του AED ειδοποιούμε αμέσως το 166.

Αποσπάσματα από το φυλλάδιο της e-Cardio.gr
ΕΛΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ – 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣΔημοσιεύτηκε 26/02/2020

Πηγή: aromalefkadas.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews