ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/2/20

ΠΟΕΔΗΝ: Το πρώτο κρούσμα Κορωνοϊού στη χώρα μας. Ακόμη μία έκκληση για ψυχραιμία και αύξηση των μέτρων ετοιμότητας.
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
EKABNews
Το πρώτο κρούσμα Κορωνοϊού στη χώρα μας
Ακόμη μία έκκληση για ψυχραιμία και αύξηση των μέτρων ετοιμότητας

Όπως αναμενόταν διαπιστώθηκε το πρώτο κρούσμα Κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Μακεδονίας το ΑΧΕΠΑ. Η 38χρονη προσήλθε μόνη της στο Νοσοκομείο Αναφοράς και τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας.
Με ιδιαίτερη ψυχραιμία το Υγειονομικό Προσωπικό της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει την κατάσταση. Παρά τις ελλείψεις σε Προσωπικό καθώς επίσης και τις ελλείψεις σε μέτρα προστασίας.
Οι ελλείψεις Προσωπικού εξάλλου επιβεβαιώθηκαν από το ίδιο το Υπουργείο Υγείας, καθότι με το πρώτο κρούσμα ανακλήθηκαν οι άδειες του Προσωπικού.
Θα πρέπει να βελτιωθεί η ετοιμότητα του συστήματος. Άμεσα να γίνουν προσλήψεις Προσωπικού. Επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας για προσλήψεις 2000 Νοσηλευτών, γιατρών, Παραϊατρικού Προσωπικού, Πληρωμάτων ασθενοφόρου, με συνοπτικές διαδικασίες μόνιμο ή με σύμβαση 2 ετών.
Η προκήρυξη που εκδόθηκε από τον ΕΟΔΥ για 200 Νοσηλευτές, Παραϊατρικό, Πλήρωμα ασθενοφόρων και γιατρούς με τρίμηνες συμβάσεις για την αντιμετώπιση πιθανών ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού δεν πρόκειται να καλυφθεί. Δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον.
Ποιος θα θελήσει να προσληφθεί τώρα για τον κορωνοϊό με μπλοκάκι για τρεις μήνες με 600 ευρώ το μήνα, χωρίς κανένα επιπλέον κίνητρο;
Τα Νοσοκομεία θα πρέπει άμεσα να προμηθευτούν μέσα ατομικής προστασίας και οι Υγειονομικοί στα Νοσοκομεία να φοράνε μάσκες όταν πρέπει καθώς και οι ασθενείς.
Θα πρέπει να υπάρξει άμεσα σχεδιασμός να ανοίξουν Νοσοκομεία που έχουν κλείσει (Λοιμωδών, Θώρακος Πατρών, Αμαλία Φλέμιγκ) με την κατάλληλη υποδομή (κτιριακές επισκευές, εξοπλισμός) και προσωπικό για να νοσηλεύσουν ασθενείς με κορωνοϊό αν χρειασθεί και να παραμείνουν ανοικτά για να μειωθούν τα ράντζα στα Νοσοκομεία.
Ο ΕΟΔΥ έχει εκδώσει επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και πρέπει να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση προσωπικού νοσοκομείων και πολιτών.
Το λιγοστό υγειονομικό προσωπικό με υπευθυνότητα θα αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Αν είναι δυνατόν οι νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες υγείας που καλούνται να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις να μην είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews