ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/2/20

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών: Ρατσιστικός αποκλεισμός των προσφύγων από το ΕΚΑΒΣάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
EKABNews

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών: Ρατσιστικός αποκλεισμός των προσφύγων από το ΕΚΑΒ
avgi.gr


Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι η διεύθυνση του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη «αποφάσισε αυθαίρετα» να δώσει εντολή να μην επιτρέπεται στα ασθενοφόρα να εισέρχονται εντός των προσφυγικών camps, παρά μόνο με τη συνοδεία αστυνομίας, στερώντας «το στοιχειώδες και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην επείγουσα περίθαλψη»

Για «ρατσιστικό αποκλεισμό» των προσφύγων για έκτακτα περιστατικά περίθαλψης, κάνει λόγο η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) αναφορικά με την εντολή της διεύθυνση του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, να μην εισέρχονται τα ασθενοφόρα στα camps εάν δεν συνοδεύονται από την αστυνομία. Σύμφωνα με τη νίδια εντολή, σε αντίθετη περίπτωση θα προσέρχονται οι ασθενείς στην πύλη του camp.

«Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ δεν κινδυνεύουν από τους πρόσφυγες αλλά από τις ελλείψεις προσωπικού και ασθενοφόρων που δυσχεραίνουν το έργο τους και τους φέρνουν αντιμέτωπους με τα παράπονα των ασθενών, εντός και εκτός camp», ξεκαθαρίζει η ΕΝΙΘ ζητώντας να δοθεί δημόσια απάντηση από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το alterthess.gr, η ΕΝΙΘ καταγγέλλει ότι η εν λόγω διεύθυνση του ΕΚΑΒ «αποφάσισε αυθαίρετα» για αυτή την εντολή, η οποία στερεί «το στοιχειώδες (και συνταγματικά κατοχυρωμένο) δικαίωμα στην επείγουσα περίθαλψη»

«Η εντολή αυτή αποτελεί έναν απαράδεκτο και αδικαιολόγητο ρατσιστικό αποκλεισμό στην πρόσβαση προσφύγων και μεταναστών στις υπηρεσίες υγείας στερώντας τους ακόμα και το στοιχειώδες (και συνταγματικά κατοχυρωμένο) δικαίωμα στην επείγουσα περίθαλψη. Όσο κι αν η διοίκηση του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη αποφεύγει με διαδικαστικές προφάσεις να κοινοποιήσει στην ΕΝΙΘ το «εσωτερικό έγγραφο», την ύπαρξη του οποίου δεν αρνείται, το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΕΚΑΒ οφείλουν να δώσουν δημόσια απάντηση».

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι εγκληματίες, αλλά θύματα των πολέμων και της φτώχειας και έχουν αυξημένη νοσηρότητα λόγω των συνθηκών διαβίωσης τους».

Πηγή: avgi.gr

Έγγραφο της Δ/νσης ΕΚΑΒ-2 με ημερομηνία 19/7/2018 με το οποίο δίνονται οδηγίες στους διασώστες του ΕΚΑΒ για την «Παραλαβή περιστατικών από τα Hot Spots»


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Το 2028 δεν έφτασε ακόμα!!!
    Την συγκεκριμένη ανακοίνωση τις 19/6/18, δεν έλαβε την ανάλογη δημόσια έκταση, προφανώς γιατί ήταν εσωτερικής χρήσης και χωρίς το απαραίτητο συνδικαλιστικό πουσάρισμα... δεν την πίστεψαν ποτέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews