ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/2/20

Ασκήσεις ετοιμότητας για τον Κορωνοϊό από το ΕΚΑΒ στην Βόρεια ΕλλάδαΔευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020
EKABNews

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
voria.gr


Σε Αλεξανδρούπολη και της Πτολεμαΐδα θα πραγματοποιήσει το ΕΚΑΒ άσκηση προσομοίωσης για την αντιμετώπιση πιθανού περιστατικού κορωνοϊού

Ασκήσεις προσομοίωσης και ετοιμότητας αναφορικά με την αντιμετώπιση ύποπτου περιστατικού Κορωνοϊού 2019-nCoV θα πραγματοποιήσει το ΕΚΑΒ στα ορισμένα Νοσοκομεία αναφοράς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Η άσκηση θα γίνει στο πλαίσιο του ευρύτερου ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεων του ΕΚΑβ αλλά και των εμπλεκομένων δομών υγείας σχετικά με την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και κρίσεων.

Βάσει αυτών, η πρώτη άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 9:00 π.μ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και η δεύτερη άσκηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα, στο «Μποδοσάκειο» Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Τα σενάρια των συγκεκριμένων ασκήσεων προσομοίωσης και ετοιμότητας αφορούν τον πλήρη έλεγχο και επιχειρησιακό συντονισμό των προβλεπόμενων διαδικασιών αναφορικά με την προετοιμασία και τη διακομιδή ύποπτου περιστατικού Κορωνοϊού 2019-nCoV από τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ καθώς και την υποδοχή του από το εκάστοτε Νοσοκομείο αναφοράς.

Στις δύο ασκήσεις προσομοίωσης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ύποπτου περιστατικού Κορωνοϊού 2019-nCoV, που θα πραγματοποιηθούν υπό την επιτήρηση του Προέδρου του ΕΚΑΒ κου Παπαευσταθίου Νίκου, κλιμακίου του Κέντρου Επιχειρήσεων ΕΚΑΒ αλλά και εκπροσώπων της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, θα αξιολογηθεί η επιχειρησιακή λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα όλων των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης αλλά και η εφαρμογή των κανόνων διακομιδής αλλά και υποδοχής των ύποπτων περιστατικών Κορωνοϊού 2019-nCoV σε συνδυασμό με την επικοινωνία και τη συνεργασία των εμπλεκομένων δομών και υπηρεσιών (ΕΚΑΒ, ΤΕΠ Νοσοκομείων, Επιτροπές Λοιμώξεων Νοσοκομείων κ.α.).

Πηγή: voria.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews