ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/2/20

«Μολυσμένο» καύσιμο στην ΠΑ, διατάχθηκε ΕΔΕ! Εντοπίστηκε και στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο


Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020
EKABNews

Το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος, όπως και τα υπόλοιπα πτητικά μέσα χρησιμοποιούνται για αεροδιακομιδές περιστατικών από το ΕΚΑΒ και την Πολεμική Αεροπορία.

“Μολυσμένο” καύσιμο στην ΠΑ, διατάχθηκε ΕΔΕ! Εντοπίστηκε και στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο
militaire.gr


Aνεξήγητη προς το παρόν η υπόθεση με το “μολυσμένο αεροπορικό καύσιμο” σε αεροσκάφη του στόλου της ΠΑ, μεταξύ των οποίων και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Για την υπόθεση που απασχολεί την ΠΑ κι όχι μόνο εδώ και περίπου 10 ημέρες, έχει διαταχθεί προς το παρόν Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Πηγές του ΥΠΕΘΑ ,αποκλείουν το ενδεχόμενο δολιοφθοράς, δεν έχουν όμως προς το παρόν και σαφή απάντηση για το πως προκλήθηκε το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το αεροπορικό καύσιμο βρέθηκε “νερωμένο” και κάποιοι συγκεκριμένοι δείκτες ποιότητας ήταν εκτός ορίων. Το πρόβλημα, λένε οι ίδιες πληροφορίες εντοπίστηκε στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος κι έτσι άρχισε η έρευνα που έδειξε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα.

Είναι απολύτως λογικό ότι υπήρξε καχυποψία και έγιναν σκέψεις ακόμη και για δολιοφθορά. Ωστόσο ,όπως διαβεβαιώνουν πηγές της ΠΑ , το ενδεχόμενο αυτό έχει σχεδόν αποκλειστεί. Η αιτία του προβλήματος αναζητείται στις δεξαμενές καυσίμου κι όχι στον αγωγό μεταφοράς του, αφού ευτυχώς το πρόβλημα με το μολυσμένο καύσιμο έχει εντοπιστεί σε μία μόνο αεροπορική βάση.

Η σοβαρότητα του θέματος υποχρέωσε τον Α/ΓΕΑ Γιώργο Μπλιούμη να σπεύσει επιτόπου για να ενημερωθεί και αμέσως μετά διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε για το ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία το δεύτερο κυβερνητικό αεροσκάφος που ελέγχθηκε εξονυχιστικά και δεν διαπιστώθηκε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Πηγή: militaire.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews