ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/2/20

Εκπαίδευση παροχής πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ έγινε στην Κυπαρισσία


Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020
EKABNews

Εκπαίδευση παροχής πρώτων βοηθειών έγινε στην Κυπαρισσία
eleftheriaonline.gr


Γράφτηκε από τον Kώστας Μπούρας

Τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στην παροχή πρώτων βοηθειών είχαν περισσότερα από 40 άτομα χθες το πρωί στην αίθουσα “Αλέκος Παπαδόπουλος” στην Κυπαρισσία, στη δράση που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης με το ΕΚΑΒ Φιλιατρών.

Εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Τρίπολης από τα παραρτήματα Φιλιατρών, Καλαμάτας και Ναυπλίου πραγματοποίησαν την εκπαίδευση, που περιελάμβανε θεωρία και πρακτική άσκηση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ), στην παροχή πρώτων βοηθειών και στην αντιμετώπιση επειγουσών και απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, όπως ο πνιγμός λόγω φραγής της αναπνευστικής οδού, χτυπήματα, τσιμπήματα, εγκαύματα, τραυματισμοί.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν γνώσεις που μπορούν να είναι σωτήριες για τη ζωή κάποιου ανθρώπου, παρέχοντάς του σε μια κρίσιμη στιγμή πρώτες βοήθειες. Αναδείχθηκε πόσο σημαντικό είναι να είναι εκπαιδευμένο και σωστά καταρτισμένο το κοινωνικό σύνολο στην παροχή πρώτων βοηθειών, αλλά και η ανάγκη ύπαρξης αυτόματων απινιδωτών σε καίρια και πολυσύχναστα σημεία, όπου ένας εκπαιδευμένος πολίτης θα μπορεί να κάνει χρήση του και να σώσει μια ζωή. Εξάλλου η παροχή πρώτων βοηθειών σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι καθοριστική αφενός για να σωθεί μια ζωή και αφετέρου για να μειωθεί ο κίνδυνος πρόκλησης περισσότερων βλαβών.

Ετσι ενημερωμένοι και καταρτισμένοι πολίτες μπορούν να αποτελέσουν τον σωτήριο συνδετικό κρίκο για να σωθεί μια ζωή μέχρι να φτάσουν διασώστες και να λάβει το θύμα υγειονομική περίθαλψη.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης δόθηκαν στους συμμετέχοντες πιστοποιητικά παρακολούθησης.About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews