ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/2/20

Η χρήση των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε Παιδιά


Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020
EKABNews

Η χρήση των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε ΠαιδιάΑν και η κοιλιακή μαρμαρυγή είναι συχνότερη σε ενήλικες από ότι σε παιδιά, αναγνωρίζεται ότι συμβαίνει συχνότερα στα παιδιά από ότι αρχικά πιστεύαμε. 

Το πρόβλημα με τη χρήση απινιδωτή σε παιδιά , εκτός της περίπτωσης που η καρδιά του παιδιού έχει κάποιο μέγεθος , είναι το ποσό του ρεύματος που θα χορηγηθεί (αρχικά προοριζόμενο για την καρδιά ενήλικα) θα μπορούσε να τραυματίσει την πολύ μικρότερη καρδιά του παιδιού και να εμποδίσει την ανάνηψη.

  • Εάν το παιδί έχει την ανάπτυξη ενός τυπικού 8χρονου , ακολουθείται πρωτόκολλο απινίδωσης ενηλίκων. 
  • Για παιδιά άνω του ενός έτους αλλά με ανάπτυξη μικρότερη από ένα 8χρονο, οι κατασκευάστριες εταιρίες απινιδωτών παρέχουν καλώδια που μπορούν να μειώσουν τη ποσότητα ενέργειας που εκφορτίζει ο απινιδωτής , και τον κάνει ασφαλή για παιδιατρική χρήση. Όταν χρησιμοποιείται ο AED σε παιδί, συνδέεται το παιδιατρικό καλώδιο. Όταν  χρησιμοποιείται ο AED σε ενήλικα (από 8 ετών και άνω) ,τότε συνδέεται το καλώδιο ενηλίκων.
  • Η χειροκίνητη απινίδωση είναι η μέθοδος εκλογής για βρέφη , όμως αν ο μόνος διαθέσιμος απινιδωτής είναι αυτόματος, συνιστάται η χρήση του με παιδιατρικό καλώδιο για τη βρεφική απινίδωση.  

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews