ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/2/20

Ρεκόρ δεκαετίας αντιγριπικού εμβολιασμού στους εργαζόμενους του ΕΣΥΣάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
EKABNews

Ρεκόρ δεκαετίας αντιγριπικού εμβολιασμού στους εργαζόμενους του ΕΣΥ
protothema.gr

Παναγιώτα Καρλατήρα

Ένας στους δύο εργαζόμενους στην ΠΦΥ και τρεις στους 10 εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία έχουν εμβολιαστεί φέτος
Σημαντική ενίσχυση του αντιγριπικού μετώπου μέσα στο σύστημα δημόσιας υγείας καταγράφουν τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η εμβολιαστική κάλυψη στο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) έχει αυξηθεί πολύ κατά την εφετινή περίοδο γρίπης.

Ένας στους δύο εργαζόμενους στην ΠΦΥ και τρεις στους 10 εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία έχουν εμβολιαστεί εφέτος έναντι της εποχικής γρίπης, στοιχεία που επιτρέπουν στους ειδικούς του ΕΟΔΥ να κάνουν λόγο για «εξαιρετικά θετικά μηνύματα από την εμβολιαστική κάλυψη των επαγγελματιών υγείας» και να εκτιμούν πως «η εφετινή περίοδος γρίπης θα κλείσει με τα μεγαλύτερα ποσοστά αντιγριπικής προστασίας της τελευταίας δεκαετίας».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, σε σύγκριση με την περσινή (2018-2019) περίοδο γρίπης, εφέτος σημειώνεται σημαντική αύξηση στην εμβολιαστική κάλυψη τόσο στο προσωπικό των νοσοκομείων όσο και στο προσωπικό των κέντρων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ειδικότερα, πέρυσι είχε λάβει το αντιγριπικό εμβόλιο το 27,2% των εργαζομένων στα νοσοκομεία και εφέτος το ποσοστό ανήλθε στο 34,3%. Ενώ στα Κέντρα Υγείας και γενικά στις δομές της ΠΦΥ το ποσοστό των εμβολιασμένων κατά της γρίπης από 39,8% που ήταν πέρυσι ανήλθε εφέτος σε 50,7%.

Σημειωτέον τα στοιχεία αφορούν 100 νοσοκομεία - 93 δημόσια, 1 στρατιωτικό και 6 ιδιωτικά νοσοκομεία που έστειλαν αποτελέσματα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Όπως είχε γράψει το protothema.gr τον περασμένο Ιανουάριο, η εμβολιαστική θωράκιση των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας έχει αυξηθεί εντυπωσιακά τα τελευταία 5ετία.

Ενδεικτικά, το 2015-2016 ο εμβολιασμός στο προσωπικό των νοσοκομείων ήταν 10,9% και στα Κέντρα Υγείας ήταν 24,3%.

Την επόμενη περίοδο γρίπης 2016-2017 ανέβηκε στο 18% και 34,6% αντιστοίχως.

Η άνοδος του αντιγριπικού εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό συνεχίστηκε και το επόμενο έτος: 24,9% και 40,2% των εργαζομένων σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας αντίστοιχα.

Το 2018-2019 οι εμβολιασθέντες στα νοσοκομεία έφτασαν το 30,7% και στα Κέντρα Υγείας το 43,7%. Δηλαδή από το 2015 ως το 2019 τριπλασιάστηκαν οι εμβολιασθέντες στα νοσοκομεία και διπλασιάστηκαν στις δομές της ΠΦΥ.

Δημοσιεύτηκε 21/02/2020

Πηγή: protothema.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews