ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/2/20

Συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ με την Δ/νση ΕΚΑΒ ΜυτιλήνηςΠαρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020

EKABNews


Αθήνα 21-02-2020
Αρ. πρωτ: 266

Θέμα: Συνάντηση με την Δ/νση ΕΚΑΒ Μυτιλήνης (Νησιά του Αιγαίου-Μέλη του σωματείου)

Την Πέμπτη 20/02/2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ  Μυτιλήνης ιατρο του ΕΚΑΒ κο Σάββα Καραταπάνη στο γραφείο του σωματείου. Σκοπός της συνάντησης, η οποία έγινε σε άριστο κλίμα, ήταν η συζήτηση και η κατάθεση προτάσεων για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στους νησιωτικούς τομείς-μέλη του σωματείου:
Νομός Δωδεκανήσου (Κάρπαθος, Κάλυμνος, Κως και Λέρος)
Νομός Κυκλάδων (Άνδρος, Θήρα, Ίος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σύρος και Τήνος)
Νομός Λέσβου (Λήμνος)
Νομός Σάμου (Ικαρία και Σάμος)
Νομός Χίου (Χίος).

Στελέχωση-Προγραμματισμός προσλήψεων
Προγραμματισμός κατανομής μόνιμων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ σε όλα τα νησιά ώστε να διασφαλιστεί το όριο ασφαλείας των 11 διασωστών όπου δεν υπάρχει σήμερα αλλά και το δεύτερο ασθενοφόρο στην βάρδια στα μεγάλα νησιά.
Αναπλήρωση όλων των θέσεων που δεν έγιναν αποδεκτές μέσω του προγράμματος PHILOS II του ΕΟΔΥ με την έκδοση νέας προκήρυξης.
Πρόταση για ενίσχυση όλων των τομέων ΕΚΑΒ στα νησιά του Αιγαίου μέσω εσωτερικής ενδυνάμωσης (μεταθέσεις).
Ενίσχυση των τομέων με περισσότερες θέσεις επικουρικού προσωπικού μέσω ΔΥΠΕ.
Ενίσχυση των τομέων με εθελοντικές μετακινήσεις ορισμένου χρόνου από άλλα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ.
Πρόσληψη μόνιμου ιατρού στον τομέα ΕΚΑΒ Σύρου.

Κτιριακή υποδομή
Στην Χίο είναι στην τελική φάση η διαδικασία για την παραχώρηση χώρου από τον Οίκο Ναύτη προκειμένου να στεγαστεί η διοικητική υπηρεσία του τομέα. Ξεκίνησε αλληλογραφία με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου για την ανεύρεση κτιρίου Σάμο. Στα υπόλοιπα νησιά να αναζητηθούν χώροι για την μετεγκατάσταση των τομέων.

Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση
Αποφασίστηκε η υλοποίηση προγράμματος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του προσωπικού σε δύο χρονικές περιόδους σε όλα τα νησιά.

Συντονιστικά Κέντρα
Προτείναμε τον σχεδιασμό τριών Συντονιστικών Κέντρων σε Μυτιλήνη, Ρόδο και Σύρο. Ζητήσαμε την άμεση σύνδεση με internet και γραμμές Fax σε όλους τους τομείς.

Μισθοδοσία υπαλλήλων ΕΟΔΥ που υπηρετούν στο ΕΚΑΒ
Αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ για την άμεση καταβολή των επιδομάτων επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και παραμεθορίου, την δαπάνη προμήθειας στολής καθώς και τις πρόσθετες αμοιβές στο προσωπικό ορισμένου χρόνου (πρόγραμμα  PHILOS II) που υπηρετεί από τον Δεκέμβριο του 2019 σε όλους τους τομείς του ΕΚΑΒ.

Πρόβλημα Στέγασης Προσωπικού
Στην τελευταία συνάντηση του σωματείου με τον Υφυπουργό Υγείας κο Β. Κοντοζαμάνη τέθηκε το σοβαρό πρόβλημα με την μόνιμη διαμονή των υπαλλήλων στα τουριστικά νησιά του Αιγαίου καθώς η ανεύρεση κατάλληλου καταλύματος είναι πολύ δύσκολη υπόθεση με αποτέλεσμα ακόμη και την μη αποδοχή της θέσης διορισμού. Το σωματείο θα επανέλθει με νέο έγγραφο και συνάντηση για το θέμα αυτό.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας
         
         
Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος
 
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews