ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/2/20

Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη: Μαθητές – «φύλακες άγγελοι» εκπαιδεύονται από το ΕΚΑΒ να σώζουν ζωέςΠέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020
EKABNews

Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη: Μαθητές – "φύλακες άγγελοι" εκπαιδεύονται να σώζουν ζωές
thestival.gr


ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη «αγκάλιασε» την πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Ασβεστοχωρίου στηρίζοντας έμπρακτα τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών που ξεκίνησαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με  την πολύτιμη  συνεργασία του γραφείου  εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Λυκείου Ασβεστοχωρίου εκπαιδεύτηκαν  στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση(ΚΑΡΠΑ) παρακολουθώντας το σχετικό σεμινάριο και μαθαίνοντας πώς με τις σωστές κινήσεις την κατάλληλη στιγμή μπορεί να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή.

 Δύο στις τρεις φορές που συμβαίνει καρδιακή ανακοπή ο ασθενής μπορεί να σωθεί, εάν οι γύρω του είναι σε θέση να αντιληφθούν και να παρέμβουν έγκαιρα και εφόσον είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι και έχοντας τον ανάλογο εξοπλισμό (αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή).

Για τον λόγο αυτό ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης χάρισε στο Λύκειο τον πρώτο απινιδωτή με την ευγενική χορηγία του επεμβατικού καρδιολόγου – ηλεκτροφυσιολόγου, Δημήτριου Λυσίτσα, που «τρέχει» το αντίστοιχο πρόγραμμα στο Πανόραμα σε συνεργασία με τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος.

«Με την πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου, τα παιδιά μας, οι μαθητές μας δεν εκπαιδεύονται μόνον στην ΚΑΡΠΑ. Μαθαίνουν από νωρίς να είναι ενεργοί πολίτες, να νοιάζονται για τον συνάνθρωπο και να μπορούν να προσφέρουν έχοντας ως εργαλεία τις γνώσεις τους και τον απαραίτητο εξοπλισμό χάρη στην ευαισθησία και την ευγενική δωρεά του καλού μου φίλου, ιατρού καρδιολόγου, Δημήτρη Λυσίτσα. Σήμερα ξεκινάμε από το Ασβεστοχώρι για να συνεχίσουμε και σε άλλα σχολεία του δήμου μας », δήλωσε ο κ. Καϊτεζίδης.

Από τη μεριά του ο επεμβατικός καρδιολόγος κ. Λυσίτσας συνεχάρη με επιστολή τον δήμαρχο για την πρωτοβουλία και δήλωσε ότι η συγκεκριμένη χορηγία σηματοδοτεί την αρχή μιας μακράς συνεργασίας που θα επεκταθεί σε ολόκληρο τον δήμο.

Πηγή: thestival.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews