ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/2/20

Χίος: Ο… δεύτερος πεθαίνειΣάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020
EKABNews

Χίος: Ο… δεύτερος πεθαίνει
alithia.gr

Γιάννης Τζούμας


Το νησί έχει δικό του έναν υπουργό και μάλιστα σε ένα από τα νευραλγικότερα πόστα, αυτό του μεταναστευτικού – προσφυγικού.

Κάθε μήνα, ακόμα και τώρα, που ο Νότης Μηταράκης είναι… πνιγμένος, οι κορυφαίοι αιρετοί του τόπου κάνουν το καθορισμένο ραντεβού τους, συζητώντας τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, που προς Θεού δεν είναι μόνο το προσφυγικό.

Κάτι τέτοιο έγινε και το μεσημέρι της Παρασκευής, χωρίς μάλιστα να ανακοινωθεί, κάτι που σε τελική ανάλυση μικρή σημασία έχει εφόσον αυτό που μετράει σε αυτές τις συνευρέσεις είναι το αποτέλεσμα.

Και επειδή μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι πενιχρά στο τρίπτυχο του… τελευταίου μισού αιώνα, Φράγμα, Αεροδρόμιο, Λιμάνι, ή είναι επιεικώς «κολλημένα» για παράδειγμα η νέα Πτέρυγα της Παθολογικής του Νοσοκομείου, την οποία στο τέλος θα καλέσουμε να μας την κάνουν οι… Κινέζοι, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί με τους αιρετούς μας την παρακάτω ιστορία.

Την Πέμπτη 30/1/20 στις 10.45 μ.μ. με τον καιρό βροχερό, ένας οδηγός δικύκλου, εργαζόμενος σε κατάστημα εστίασης, διανομέας φαγητού, απ’ αυτούς ντε που αποκαλούμε ελληνικά ντελίβερι, για να συνεννοούμεθα, βρέθηκε τραυματισμένος στην νησίδα, της επαρχιακής οδού Χίου – Βροντάδου, έξω από την παλιά Πύλη του Νοσοκομείου.

Στην νέα Πύλη θα πέφτουν οι τραυματίες σαν τις μίγες, μόλις τελειώσουν οι νησίδες, που φυτεύονται και μειώνουν το οδόστρωμα κατά το 1/3!!!

Με το παλικάρι λοιπόν πεσμένο στο οδόστρωμα, όλοι στράφηκαν στα Ασθενοφόρα, που βρίσκονται παρκαρισμένα, αραχτά, που λέμε, στην αυλή του Νοσοκομείου, πλην όμως τα άτιμα δεν δουλεύουν χωρίς οδηγό και πλήρωμα.

Πάνω στον πανικό περνούσε έξω από το Νοσοκομείο η «παλιά καραβάνα» Ελένη Βουτιέρου, που πήρε πάνω της το ζήτημα, προτρέποντας στην μεταφορά του τραυματία με φορείο, πράγμα που τελικά έγινε.

Έτσι μέσα στο δρόμο, εν μέσω βροχής, έβλεπε κάποιος ένα τροχήλατο φορείο να κουβαλά από τον δρόμο έναν τραυματία, μέσα στο Νοσοκομείο, που ευτυχώς τελικά δεν είχε σοβαρό πρόβλημα.

Μετά την παρέλευση 20’ έφτασε και το Ασθενοφόρο, που μετέφερε ασθενή ή τραυματία από την ΒΙΑΛ.

Ερωτήματα τώρα για την σύσκεψη του υπουργού μας με τους αιρετούς.

Αν το τροχαίο ήταν σοβαρό και γίνονταν στα… Ταμπάκικα, ας πούμε, τι λένε και εκείνοι , θα την γλυτώναμε την… κηδεία;

Σε λίγο η νέα Κυβέρνηση θα συμπληρώσει ένα 7μηνο λειτουργίας και το πρόβλημα που παρέλαβε από την προηγούμενη παραμένει σταθερά το ίδιο.

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν αναφερόμαστε στην τριπλέτα του… μισού αιώνα, αλλά στο… γιγαντοτεράστιο πρόβλημα, να αποκτήσει το ΕΚΑΒ στη Χίο πλήρωμα για δεύτερο Ασθενοφόρο στη βάρδια.

Ας το δούμε διαφορετικά. Η ΒΙΑΛ από μόνη της χρειάζεται ένα ασθενοφόρο. Γιατί το υπουργείο Υγείας δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στα πλαίσια της ενίσχυσης μας για το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα;

Δηλαδή συγνώμη, η νέα Δομή, που θα γίνει στο Αίπος, εδώ κολλάει η κυρία Βουτιέρου αλλά ας το παρακάμψουμε, θα έχει διαβάζουμε αυτόνομη Υγειονομική μονάδα.

Από πού από το Νοσοκομείο; Και εάν όχι, γιατί θάμασταν γραμμή για το Δρομοκαϊτειο, που είναι και δικό μας, γιατί δεν υπάρχει από τώρα βοήθεια στο πλέον στοιχειώδες, ένα Ασθενοφόρο, αν όχι στην ΒΙΑΛ, σε συνεχή δεύτερη βάρδια στον Νομό;

Δηλαδή τα πρέπει να το αποκτήσουμε αν γίνει κάποιος… Ιφιγένεια;

Ελπίζουμε στην επόμενη συνάντηση των αιρετών μας το… μέγα αυτό θέμα να έχει λυθεί.

Και ύστερα πιάνουν τα γνωστά… μικρά.

 Υ.Γ. Διάβασα πάρα πολλά ειρωνικά για το πλωτό φράγμα στο Αιγαίο. Θα τα συμμεριζόμουνα αν την πρόταση δεν την έπαιρνε πάνω του ένας ακέραιος, έξυπνος και μάχιμος απόστρατος πλέον Αρχηγός ΓΕΣ ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Δημοσιεύτηκε 31/01/2020

Πηγή: alithia.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews