ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/2/20

ΠΟΕΔΗΝ: Το hot spot της Λέρου φιλοξενείται σε κτίρια εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνυπάρχουν με τους νοσηλευόμενους ψυχικά ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.



Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
EKABNews

Εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Λέρου στεγάζεται και ο τομέας ΕΚΑΒ Λέρου.


ΠΡΟΣ: 1. Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου κο Μηταράκη Νότη
           2. Υπουργό Υγείας κο Βασίλειο Κικίλια
           3. Υφυπουργό Υγείας κο Βασίλειο Κοντοζαμάνη
           4. Περιφεριάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Χατζημάρκο Γεώργιο
           5. Δήμαρχο Λέρου κο Κόλλια Μιχαήλ

ΚΟΙΝ.: Ένωση Υπαλλήλων Κρατικού Θεραπευτηρίου – ΚΥ Λέρου

Κύριοι,

Σας κοινοποιούμε έγγραφο της Ένωσης Υπαλλήλων Κρατικού Θεραπευτηρίου – ΚΥ Λέρου, όπου ζητείται από τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν στην ανεύρεση άλλου χώρου για την δημιουργία Δομών Φιλοξενίας μεταναστών στο νησί.
Το hot spot της Λέρου φιλοξενείται σε κτίρια εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνυπάρχουν με τους νοσηλευόμενους ψυχικά ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.
Τώρα που η κυβέρνηση αποφασίζει για την μετεγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά επιβεβλημένη είναι η λήψη απόφασης για κατάργηση του hot spot που στεγάζεται σε ακατάλληλα κτίρια εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Λέρου, για θεραπευτικούς λόγους.
Εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Λέρου εγκαταστάθηκαν υποτίθεται για λίγο καιρό πρόσφυγες και μετανάστες που σταδιακά εξελίχθηκε σε κανονική ανοικτή δομή φιλοξενίας.
Στην αρχή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου βρίσκονται τα νοσηλευτικά τμήματα στα οποία περιθάλπονται ασθενείς ψυχικά πάσχοντες, στη μέση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου είναι η ανοικτή δομή φιλοξενίας των μεταναστών και των προσφύγων και αμέσως μετά η Ναυτική Βάση με σημαντικές υποδομές της εθνικής μας άμυνας.
Στηρίζουμε την πρόταση της Ένωσης Υπαλλήλων του Νοσοκομείου Λέρου για μετεγκατάσταση του HOT – SPOT σε άλλο χώρο του δημοσίου, εκτός του νοσοκομειακού χώρου και κατοικημένων περιοχών του νησιού και όπως έχει προτείνει πολλές φορές ο Σύλλογος των Εργαζομένων την περιοχή Παρθένι πλησίον των Δημοτικών Σφαγείων.
Καλούμε και απαιτούμε από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και από όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στην ανεύρεση άλλου χώρου για την μετεγκατάσταση του HOT – SPOT από τον χώρο του Νοσοκομείου.
Στηρίζουμε και καλύπτουμε τις όποιες ενέργειες και προσπάθειες των εργαζομένων για την επιβεβλημένη μετεγκατάσταση του HOT – SPOT, γιατί δεν μπορεί να συνυπάρχουν ψυχικά ασθενείς και μετανάστες με ότι σημαίνει αυτό για την σωματική ακεραιότητα ασθενών και υπαλλήλων.
Ως ΠΟΕΔΗΝ θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αποσυμφόρηση των νησιών από τους χιλιάδες μετανάστες πρόσφυγες που έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση των Νοσοκομείων και των Δημόσιων Δομών Υγείας και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες λόγω έλλειψης προσωπικού. Επίσης καλούμε την κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού για να αντιμετωπιστούν τα αυξημένα προβλήματα.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
 \





Πηγή: poedhn.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews