ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/3/20

Κοροναϊός: 15.000 κλήσεις στον ΕΟΔΥ μέσα σε 24 ώρεςΤρίτη, 10 Μαρτίου 2020
EKABNews

Κοροναϊός: 15.000 κλήσεις στον ΕΟΔΥ μέσα σε 24 ώρες
ethnos.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Σπεύδουν να ενημερωθούν και να λάβουν οδηγίες οι πολίτες

Ασταμάτητα χτυπά το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, καθώς μέσα σε 24 ώρες δέχτηκε 15.000 κλήσεις. Με τα κρούσματα να αυξάνονται και με τον καιρό να ευνοεί την εκδήλωση της γρίπης, οι πολίτες τρομοκρατημένοι από τον νέο φονικό κοροναϊό καλούν στον εθνικό οργανισμό δημόσιας υγείας για να μιλήσουν με το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και να λάβουν τις απαραίτητες οδηγίες.

Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 89, με τον 66χρονο που βρίσκεται διασωληνωμένος στην Πάτρα να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, με το τελευταίο κρούσμα να είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος αποκάλυψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «χτυπήθηκε» από τον Covid-19.

Συνεδριάζει η ειδική επιτροπή μετά την αύξηση των κρουσμάτων
Το μεσημέρι στις 14:30 στο Υπουργείο Υγείας, άρχισε η συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, που είναι η βασική επιτροπή της χώρας που εισηγείται μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού. Οι ειδικοί επιστήμονες που συμμετέχουν στην Επιτροπή θα μελετήσουν τα μέχρι σήμερα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς φαίνεται πως έχουμε ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού στην κοινότητα.

Διεφάνη άλλωστε ξεκάθαρα από το γεγονός ότι τυχαία βρέθηκαν τέσσερα περιστατικά σε ήδη νοσηλευόμενους ασθενείς, όταν πραγματοποιήθηκε ο διπλός εργαστηριακός έλεγχος για γρίπη και κοροναϊό. Είναι και η νέα τακτική που ακολουθείται πλέον σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, όπου για να βρεθούν τυχαία κρούσματα του νέου ιού γίνεται τυχαίος έλεγχος σε ασθενείς που νοσηλεύονται με προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος.

Αύξηση σε 2 -3 εβδομάδες
Από την επιδημιολογική αυτή καταγραφή προκύπτει- όπως μεταφέρουν πηγές στο ethnos.gr – ότι υπάρχει διασπορά στη χώρα η οποία όμως δεν μπορεί να καταγραφεί. Και αυτό διότι υπάρχουν όπως φαίνεται πολλοί συμπολίτες μας που μπορεί να εμφανίζουν ελάχιστα συμπτώματα και δεν προσέρχονται σε μονάδα υγείας ή δεν δηλώνουν την κατάσταση της υγείας τους στις αρχές.

Ταυτόχρονα επειδή τις πρώτες ημέρες ο κοροναϊός είναι ασυμπτωματικός, θεωρείται δεδομένο ότι έχει μεταφερθεί σε άλλους ανθρώπους. Γι αυτό άλλωστε οι ειδικοί περιμένουν σε περίπου 2 με 3 εβδομάδες να υπάρξει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και σε διάφορες περιοχές που μέχρι σήμερα είναι «καθαρές» από τον ιό. Κάτι που άλλωστε δήλωσε και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Πηγή: ethnos.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews