ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/3/20

Ηλεία: Τιτάνιο το έργο των διασωστών του ΕΚΑΒ – «Θέλουμε να είναι δίπλα μας όλοι, αυτή τη δύσκολη περίοδο», ΒίντεοΠαρασκευή, 20 Μαρτίου 2020
EKABNews

Ηλεία: Τιτάνιο το έργο των διασωστών του ΕΚΑΒ – «Θέλουμε να είναι δίπλα μας όλοι, αυτή τη δύσκολη περίοδο» (VIDEO)
patrisnews.com

ΑΜΕΣΑ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ

Τεράστιο έργο επιτελούν αυτή την κρίσιμη περίοδο με την έξαρση του κορωνοϊού, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην περιφέρειά μας.


Οι διακομιδές των ύποπτων, αλλά και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με τον ιό είναι καθημερινές, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να ζητούν μέτρα για την προστασία τους και την ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος μιλώντας χθες στο δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ TV και στην δημοσιογράφο Πέλυ Μπεβούδα τόνισε για τον αγώνα τους.


«Η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας είχε το “προνόμιο” να είναι η πρώτη που βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας. Αυτό μας βρήκε όχι απροετοίμαστους, αφού οι διασώστες του ΕΚΑΒ, όλο το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, είμαστε σε ετοιμότητα για να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο, αλλά σίγουρα με πολλές ελλείψεις. Όμως πλέον οι συνθήκες είναι ακόμη πιο δύσκολες, αφού όλα έγιναν με καταιγιστικό ρυθμό. Αυτό μας δημιούργησε προβλήματα μέχρι να οργανωθούμε και να συντονιστούμε. Βέβαια σε μια τέτοια στιγμή δύσκολη για τη χώρα, πρέπει όλοι να λειτουργήσουμε συντεταγμένα και οργανωμένα, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις νέες συνθήκες. Αυτή την στιγμή είμαστε στα όρια μας γιατί τα ωράρια πλέον είναι εξαντλητικά, οι διακομιδές είναι πάρα πολλές στην περιοχή μας, έχουμε μεγάλη κόπωση και σωματική, αλλά κυρίως ψυχολογική. Αυτές τις δυο εβδομάδες έχουμε μεγάλη πίεση».

Ακόμη αναφέρθηκε στις ελλείψεις που υπάρχουν τονίζοντας χαρακτηριστικά.

ΕΚΑΒ Δυτ. Ελλάδας : Ανάγκη για ενίσχυση προσωπικού και ασθενοφόρων
orttvgr

19 Μαρ 2020

«Τα μέσα προστασίας δεν επαρκούν και η διοίκηση του ΕΚΑΒ υποσχέθηκε πως θα στείλει υλικά προστασίας, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Δεν μιλάμε μόνο για τις ελλείψεις που έχουμε σε αυτοκίνητα, αλλά για το τώρα, που αντιμετωπίζουμε αυτή την πανδημία. Υπάρχει και ένα σενάριο να εισχωρήσει ο ιός μέσα στην υπηρεσία μας. Φανταστείτε τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση. Το ΕΚΑΒ είναι ο βασικός πυλώνας του συστήματος υγείας, αφού καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση».

Και τέλος ζήτησε από την πολιτεία, αλλά και τους πολίτες να σταθούν δίπλα τους και να τους αντιμετωπίζουν όπως πραγματικά πρέπει.

«Η πολιτεία πρέπει να καταλάβει ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά είναι άνθρωποι που βάζουν το κοινωνικό τους καθήκον, πάνω από το εγώ τους και την οικογένειά τους. Θέλουμε λοιπόν ενίσχυση σε προσωπικό, και παρακαλούμε με fast track διαδικασίες να ενισχυθεί και η περιφέρειά μας. Και ειδικότερα η Ηλεία και η Αχαΐα που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος. Και παρακαλούμε επίσης τους πολίτες να καταλάβουν ότι αυτό θα μας αγγίξει όλους. Να μας λένε λοιπόν αν έχουν κάποια συμπτώματα του ιού, για την ασφάλεια την δική μας, αλλά και την δική τους. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι σαν λαός, αφού είναι δύσκολη η κατάσταση. Ακόμη αυτή την περίοδο βιώνουμε ένα κοινωνικό ρατσισμό, μας αντιμετωπίζουν κάποιοι σαν λεπρούς και αυτό δεν πρέπει να γίνεται».

Δημοσιεύτηκε 19/03/2020

Πηγή: patrisnews.com


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews