ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/3/20

ΠΟΕΔΗΝ: Με αίσθημα ευθύνης μεταθέτουμε την κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 5/3/2020. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει τις παθογένειες του υγειονομικού συστήματος.Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020
EKABNewsΜε αίσθημα ευθύνης μεταθέτουμε την κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 5-3-2020
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει τις παθογένειες του υγειονομικού συστήματος όχι μόνο για τον κορωνοϊό, αλλά για τη γρίπη και τις άλλες παθήσεις

Η ΠΟΕΔΗΝ με αίσθημα ευθύνης συμβάλλοντας στα μέτρα πρόληψης και αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού στην χώρα μας που αποφασίστηκαν από τις αρμόδιες αρχές και λόγω της αναγκαιότητας οι συνάδελφοι να βρίσκονται στις θέσεις τους αναστέλλει την 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση 5/3/2020 καθώς επίσης και την συγκέντρωση και πορεία. Οι μαζικές συγκεντρώσεις τέτοιες ημέρες δεν βοηθάνε.
Τα μέτρα πρόληψης και ενημέρωσης μέχρι στιγμής για τον κορωνοϊό αποδίδουν. Θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους συναδέλφους που με ψυχραιμία παρά τις παθογένειες του Συστήματος αντιμετωπίζουν τα δεκάδες ύποπτα κρούσματα, τα 7 κρούσματα και τους λοιπούς ασθενείς.
Επισημαίνουμε όμως ότι ο κορωνοϊός είναι πολύ πιο σοβαρός από τη γρίπη.
Κανείς δεν επιτρέπεται να υποβαθμίζει τη σοβαρότητα. Δεν θα πρέπει να καμουφλάρεται η κατάσταση του υγειονομικού μας συστήματος που πάσχει βαρέως από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.
Εξάλλου μας το υπενθυμίζει καθημερινά η εποχική γρίπη που χάνουν τη ζωή τους δεκάδες ασθενείς. Μας το υπενθυμίζουν οι τραγικές ελλείψεις σε ΜΕΘ και οι ελλείψεις σε υλικό, εξοπλισμό και υποδομές.
100 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές με δεκάδες διασωληνομένους ασθενείς να βρίσκονται καθημερινά σε λίστα αναμονής. Η χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία είναι λειψή. Οι προϋπολογισμοί του έτους ακόμη δεν εγκρίθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις σε μέτρα προστασίας και υγειονομικό υλικό.
Στα Νοσοκομεία το προσωπικό συνεχώς μειώνεται. Τα έτη 2018,2019 και έως τώρα το 2020 έχουμε μηδενικές προσλήψεις. Ακόμη δεν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για μόνιμο προσωπικό που εξήγγελλε η κυβέρνηση. Ανακοινώθηκαν 200 προσλήψεις με μπλοκάκι για τρεις μήνες μέσω ΕΟΔΥ.
Δεν αντιμετωπίζονται έτσι τα κενά του συστήματος. Κανείς δεν πρόκειται να δείξει ενδιαφέρον να προσληφθεί για τρεις μήνες να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό και μετά να πάνε σπίτι τους. Άμεσα πρέπει να γίνουν 2.000 προσλήψεις στα Νοσοκομεία με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να ανοίξουν οι ΜΕΘ, να ενισχυθεί η διαλογή και η αντιμετώπιση περιστατικών κορωνοϊού, να αντιμετωπισθεί η γρίπη και ασθενείς με άλλες παθήσεις. Να υπάρξει επάρκεια σε μέτρα προστασίας και υγειονομικό υλικό.

Συνεχίζουμε τους αγώνες με όλες τις δυνάμεις μας. Η κινητοποίηση μετατίθεται ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και Πανελλαδική Συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews