ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/3/20

Κορονοϊός: Καραντίνα μόνο για 7 ημέρες και για τους δημοσίους υπαλλήλους! Γιατί αποφασίσθηκε το μέτροΠαρασκευή, 20 Μαρτίου 2020
EKABNews

Κορονοϊός: Καραντίνα μόνο για 7 ημέρες και για τους δημοσίους υπαλλήλους! Γιατί αποφασίσθηκε το μέτρο
healthreport.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Μόνο για 7 ημέρες θα απομονώνονται στο σπίτι οι υπάλληλοι των δημοσίων υπηρεσιών που θεωρούνται κρίσιμες για τη λειτουργία του κράτους όπως ακολουθείται και για τους εργαζόμενους του συστήματος υγείας.

Η επέκταση του μέτρου της μικρότερης καραντίνας αποφασίσθηκε καθώς κρίθηκε σκόπιμο από την αρμόδια επιτροπή λοιμώξεων του υπουργείου Υγείας προκειμένου να μη σταματήσουν να λειτουργούν κρίσιμοι κόμβοι του κράτους ειδικά σε μία περίοδο όπου τα πάντα έχουν «παγώσει».
Πρόκειται για περιπτώσεις όπου ένας εργαζόμενος δημόσιας υπηρεσίας θα έχει έρθει σε επαφή με ένα περιστατικό επιβεβαιωμένο, χωρίς να παρουσιάζει ο ίδιος συμπτώματα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας κ.Σωτήρη Τσιόδρα η οδηγία αυτή αφορά τόσο τους δημοσίους υπαλλήλους σε κρίσιμα πόστα όσο και για τους υγειονομικούς που εξετέθησαν σε ασθενή θετικό, χωρίς να τηρούνται μέτρα προστασίας από κανέναν από τους δύο.

«Εκεί συστήνεται απομάκρυνση από την εργασία για 7 ημέρες. Αυτό γίνεται, όχι για να προστατεύσουμε τον εκτεθειμένο γιατρό, αλλά το νοσοκομειακό χώρο και τυχόν επέκταση της νόσου στο νοσοκομείο.
Η πιστή εφαρμογή αυτών των μέτρων προστασίας και η συστηματική συμμόρφωση για τις διαδικασίες για τα μέτρα ατομικής προστασίας, παρέχουν προστασία στο προσωπικό των υπηρεσιών υγείας που έρχεται σε στενή επαφή με ασθενή με τη νέα νόσο. Είναι η εμπροσθοφυλακή του συστήματος υγείας» επεσήμανε ο κ.Τσιόδρας.

Άλλωστε αν προσβληθεί μεγάλο μέρος των υγειονομικών υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να καταρρεύσει το σύστημα υγείας και να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς ειδικά τώρα σε μια περίοδο όπου αναμένεται το μεγάλο κύμα των κρουσμάτων.

Ο φόβος για τα νοσοκομεία
Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Νοσοκομείου Γεννηματάς όπου εξαιτίας της μόλυνσης αρκετών εργαζομένων, αλλά και του Διοικητή, έχουν αποκλεισθεί αρκετοί χώροι του νοσοκομείου. ΔιαβάστεΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Κορονοϊός: Σε καραντίνα ο Διοικητής του ΝοσοκομείουΓεννηματάς και 6 εργαζόμενοι!»

Γι αυτό και σε ζωτικής σημασίας μονάδες ενός νοσοκομείου, η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, απεφάνθη ότι κάποιος εκτεθειμένος επαγγελματίας υγείας μπορεί να συνεχίσει την εργασία του με απόφαση του Προέδρου και της Επιτροπής Λοιμώξεων του νοσοκομείου, σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, με τον ΕΟΔΥ, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για τους ασθενείς


Δημοσιεύτηκε 19/03/2020

Πηγή: healthreport.gr

Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews