ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/3/20

Κορωνοϊός - Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ: «Χρειαζόμαστε περισσότερα μέτρα προστασίας»Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020
EKABNews

Κορωνοϊός - Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ: «Χρειαζόμαστε περισσότερα μέτρα προστασίας»
protothema.gr

Τη δύσκολη καθημερινότητά τους λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού περιγράφουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και ζητούν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους
Το δικό τους μήνυμα με αγωνία για την έκβαση αυτης της μάχης με τον κορωνοϊό, τις πιθανές απώλειες αλλά και τα όπλα που έχουν στη διάθεση τους στέλνουν οι εργαζομενοι του ΕΚΑΒ.

"Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν κυρίως σε Προσωπικό και Ασθενοφόρα οι Διασώστες του ΕΚΑΒ υπερβάλλουν εαυτό για να αντεπεξέλθουν σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπως εξελίσσεται. Η αναγνώριση του έργου μας από την Κυβέρνηση, τα Πολιτικά Κόμματα, τα ΜΜΕ και τους πολίτες είναι καθολική. Μας αποκαλούν «ήρωες». Δεχόμαστε καθημερινά συγχαρητήρια από τον κόσμο. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για τη δύναμη και το κουράγιο που μας δίνουνε. Καθημερινά, εδώ και εβδομάδες, έχουμε φαινόμενα εμπλοκής με κρούσματα κορωνοϊου. Ήδη έχουμε συνάδελφο που νοσεί και κάποιοι άλλοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό" τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, επισημαίνουν πως ο αγώνας που δίνουν είναι άνισος: "Οι «ήρωες» Διασώστες δεν ζούνε με ευχές. Έχουν ανάγκες. Περισσότερα Μέτρα Προστασίας, Υλικοτεχνική Υποδομή, Αφθονία Υλικών, Νέα Ασθενοφόρα, Μόνιμο Προσωπικό" αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζουν περιγράφοντας τη δύσκολη καθημερινότητά τους: "Καθημερινά πηγαίνουμε σε αδιάγνωστα περιστατικά. Είμαστε οι πρώτοι που ερχόμαστε σε επαφή με τον πολίτη. Υπάρχει ο κίνδυνος να νοσήσει η πλειοψηφία των συναδέλφων σε μικρό διάστημα. Η μάχη όμως κατά της νόσου φαίνεται ότι θα έχει διάρκεια. Αν καταρρεύσει το ΕΚΑΒ, θα καταρρεύσει όλο το σύστημα Υγείας".

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΕΚΑΒ ζητούν να δοθούν άμεσες λύσεις σε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν ώστε "να έχουμε πανελλαδικά (ηπειρωτική και νησιωτική χώρα) όλα τα αναγκαία εφόδια να ασκήσουμε απερίσκεπτα και με ασφάλεια τα καθήκοντα μας".

Ζητούν συγκεκριμένα ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, αποζημίωση της στολής στους εργαζόμενους με ταυτόχρονη επιβράβευση των Διασωστών στα επείγοντα. "Οι Διασώστες δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι" λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου, κ. Γιώργος Μαθιόπουλος.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε στο EKABNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews