ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/3/20

Δραματική δήλωση Ξανθού: Προστατέψτε τώρα τους ανθρώπους της «πρώτης γραμμής»!


Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020
EKABNews                 

Δραματική δήλωση Ξανθού: Προστατέψτε τώρα τους ανθρώπους της «πρώτης γραμμής»!
documentonews.gr

Σε δήλωση για τις ελλείψεις των μέσων ατομικής προστασίας των υγειονομικών προέβη ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ρεθύμνου, Ανδρέας Ξανθός.


Στη δήλωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Παρακολουθούμε καθημερινά τη μάχη που δίνει το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ για την καλύτερη δυνατή φροντίδα όσων έχουν ανάγκη, αλλά και την αγωνία των γιατρών, των νοσηλευτών και των υπόλοιπων επαγγελματιών υγείας για την δική τους προστασία από τον ιό και τις επιπλοκές του. Βλέπουμε όμως ότι επιδεινώνεται συνεχώς η κατάσταση στο πολύ κρίσιμης σημασίας θέμα της επάρκειας μέσων ατομικής προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ. Στον τομέα αυτόν τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και οφείλουμε να το πούμε με υπευθυνότητα και χωρίς διάθεση μικροπολιτικής. Η εικόνα σοβαρών έως δραματικών ελλείψεων σε μάσκες (όχι μόνο σε ειδικές μάσκες FFP2 αλλά και σε απλές χειρουργικές), σε αντισηπτικά υγρά, γάντια, ποδιές και ειδικές στολές για τη φροντίδα ύποπτων κρουσμάτων, αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει. Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας για επάρκεια μέσων και υλικών δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Και το αποκορύφωμα ήταν το χθεσινό έγγραφο του ΕΟΔΥ που δίνει οδηγίες στους υγειονομικούς για το πώς θα συμπεριφερθούν σε περίπτωση ελλείψεων εξοπλισμού ατομικής προστασίας! Πιο λάθος μήνυμα αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσε να δοθεί!

Τώρα, λοιπόν, που ήδη έχουν αρχίσει να βγαίνουν «εκτός μάχης» οι πρώτοι υγειονομικοί, τώρα που αυξάνεται η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια στο προσωπικό, οφείλει το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση να δώσουν ένα σήμα έμπρακτης (και όχι μόνο ηθικής) στήριξης των ανθρώπων της «πρώτης γραμμής». Χρειάζονται άμεσα και επείγοντα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, αλλά και την επάρκεια όλων των ζωτικής σημασίας υλικών για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των ασθενών. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν με υψηλό ηθικό και αίσθημα ευθύνης στις απαιτήσεις αυτής της δύσκολης μάχης. Κάθε καθυστέρηση, κάθε ολιγωρία, κάθε ανεπάρκεια σ’ αυτό το μέτωπο, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τους ανθρώπους του, άρα και για τη Δημόσια Υγεία.»

Δημοσιεύτηκε 21/03/2020

Πηγή: documentonews.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews