ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/3/20

ΠΟΕΔΗΝ: Μήνυμα προς τους πολτες από νοσηλευτές, γιατρούς και λοιπό προσωπικό στις δημόσιες υπηρεσίες υγείαςΔευτέρα, 16 Μαρτίου 2020
EKABNewsΜήνυμα προς τους πολτες από νοσηλευτές, γιατρούς και λοιπό προσωπικό στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη δύναμη και το κουράγιο που μας δίνετε. Συνιστούμε κι εμείς να ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ. Έτσι δεν βοηθάτε μόνο τους εαυτού σας, τις οικογένειές σας, την κοινωνία , βοηθάτε και εμάς.
Κάθε ημέρα γίνεται πιο δύσκολη. Χάσαμε ήδη το πρώτο συνάδελφο από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καστοριάς. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους μας στο νοσοκομείο Καστοριάς.
Ένα νοσοκομείο που μετράει ακόμη έξι συναδέλφους που νοσούν και θα έπρεπε πολλοί περισσότεροι συνάδελφοι να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το νοσοκομείο θα πρέπει να κλείσει για να γίνει σωστή απολύμανση. Δεν κατανοούμε τις αποφάσεις του κλιμακίου του ΕΟΔΥ να σταματήσει η ιχνηλάτηση μεταξύ των συναδέλφων και ο κατ’ οίκον περιορισμός στους συνάδελφους να μειωθεί σε μία εβδομάδα που εκτέθηκαν στον ιό. Παρά πολύ επικίνδυνη απόφαση. Επίσης δεν υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση της κατάστασης. Άλλα νοσοκομεία κλείνουν την εφημερία με λιγότερο κίνδυνο (Λαϊκό σήμερα, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων χθες) και άλλα με μεγαλύτερο κίνδυνο διασποράς παραμένουν ανοικτά (Αλεξάνδρα, Καστοριάς, Κοζάνης)
Συνολικά 13 συνάδελφοι νοσούν και ένας από το ΕΚΑΒ και 150 είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Οι νοσηλευτές έχουν παιδιά, πολλοί εξ αυτών εργάζονται και οι δύο σύζυγοι σε νοσοκομεία είναι σε απόγνωση αφού δεν μπορούν να κάνουν χρήση της ειδικής άδειας για να φυλάξουν τα παιδιά τους τώρα που έκλεισαν τα σχολεία. 3.000 συνάδελφοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή με κίνδυνο της ζωής τους.
Δεν είμαστε ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
Επαγγέλματα.
Ευελπιστούμε αφενός να μας ακούσετε να μην προσέρχεστε στα νοσοκομεία χωρίς σοβαρό λόγο γιατί υπάρχει κίνδυνος μεγαλύτερης διασποράς του ιού και αφετέρου η πολιτεία να μη μας ξεχάσει με το πέρας της υγειονομικής κρίσης.
Εμείς με αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό θα δώσουμε την μάχη στην πρώτη γραμμή και πιστεύουμε ότι θα βγούμε νικητές!!!


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ          ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews