ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/3/20

Κοροναϊός: Τα δύο πρόσωπα κλειδιά στην ΕλλάδαΤρίτη, 3 Μαρτίου 2020
EKABNews

Κοροναϊός: Τα δύο πρόσωπα κλειδιά στην Ελλάδα
healthreport.gr

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου


Δύο πρόσωπα κλειδιά βρίσκονται πίσω από τη διαχείριση του κοροναϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθιού.
Είναι τα δύο στελέχη τα οποία, συνεπικουρούμενα από τους εργαζόμενους στον τομέα τους, κατορθώνουν μέχρι στιγμής τουλάχιστον να τιθασεύουν τον ιό.

Τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη του συστήματος υγείας, που τις τελευταίες εβδομάδες ξυπνούν και κοιμούνται με την αγωνία σε τι βαθμό θα διασπαρεί ο κοροναϊός στη χώρα μας, συντονίζουν αθόρυβα τις όποιες προσπάθειες ιχνηλάτησης των ύποπτων περιστατικών αλλά και την εκπαίδευση του προσωπικού.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ
Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας είναι μάλλον ένας από τους …άτυχους του συστήματος Υγείας, αν σκεφτεί κανείς ότι λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του έχει να αντιμετωπίσει μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις δημόσιας υγείας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Παρότι αρχικά πολλοί είχαν αμφισβητήσει τον διορισμό του στον ΕΟΔΥ, λόγω του νεαρού της ηλικίας του και της φιλικής σχέσης του με τον υπουργό Υγείας, προς ώρας ο ίδιος επιλέγει να εργάζεται αθόρυβα και να αποφεύγει όσο το δυνατόν τα φώτα της δημοσιότητας.Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας

Μέχρι στιγμής φαίνεται πως διαχειρίζεται ορθά την κρίση, χωρίς βέβαια να μπορεί να γνωρίζει κανείς τι θα ακολουθήσει όταν ο ιός θα αρχίσει να διασπείρεται στην κοινότητα (όπως έχουν προβλέψει οι επιστήμονες) δίχως να μπορεί να εντοπισθεί η πηγή μόλυνσης.

Αν και τα δύσκολα είναι μπροστά του, φαίνεται ότι ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να πάρει με το μέρος του τους εργαζόμενους του ΕΟΔΥ.
Άλλωστε συχνά πυκνά αναφέρεται σε εκείνους με δημόσιες τοποθετήσεις και ευχαριστίες.

Ενδεικτική η παρακάτω ανάρτηση:

Η πρόσφατη ανάρτηση του Π.Αρκουμανέα όπου ευχαριστεί τους εργαζόμενους του ΕΟΔΥΤο μόνο βέβαιον είναι πάντως ότι τα αντανακλαστικά όλου του συστήματος υγείας θα δοκιμαστούν το επόμενο διάστημα που αναμένεται η χώρα μας να μπει στη φάση 2 του κοροναϊού, οπότε και η πηγή της μετάδοσης δεν θα είναι ανιχνεύσιμη.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ
Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου είναι μάλλον ο επιχειρησιακός στην υπόθεση «κοροναϊός».

Βρίσκεται στο πεδίο της «μάχης» κάνοντας όλες τις ασκήσεις ετοιμότητας και ελέγχοντας τα νοσοκομεία και τις Μονάδες υγείας για το αν έχουν κενά ασφαλείας απέναντι στον κοροναϊό. Ταυτόχρονα εκπαιδεύει το προσωπικό για την αντιμετώπιση μιας επιδημίας.Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου

Μέχρι πρόσφατα άλλωστε ήταν και Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) που είχε στις αρμοδιότητες του την αντιμετώπιση των κρίσεων και το οποίο ενσωματώθηκε στο ΕΚΑΒ.

Και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ επιδιώκει να κινείται πίσω από τις τηλεοπτικές κάμερες, ταξιδεύοντας μάλιστα τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα για να εκπαιδεύσει το προσωπικό στον τρόπο διαχείρισης του ιού.
Και στο παρελθόν εξάλλου που ήταν επίσης πρόεδρος του ΕΚΑΒ, είχε διαχειριστεί ανάλογες κρίσεις δημόσιας υγείας και θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος στον επιχειρησιακό τομέα.

Πηγή: healthreport.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews