ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/3/20

ΠΟΕΔΗΝ: Έκκληση στον Υπουργό Υγείας για τους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Αλλαγή τρόπου λήψης δειγμάτων εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊόΤετάρτη, 11 Μαρτίου 2020
EKABNews


Έκκληση στον Υπουργό Υγείας για τους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
Αλλαγή τρόπου λήψης δειγμάτων εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό

Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο.
Μετά τα συμβάντα στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και Ρίου ήρθε να προστεθεί το Νοσοκομείο της Κοζάνης προχθές με τον ασθενή να μεταφέρεται από το Κέντρο Υγείας Σιάτιστα χωρίς να θεωρείται ύποπτο κρούσμα από τον ΕΟΔΥ και χθες το Νοσοκομείο Αλεξάνδρας όπου ασθενής προσήλθε στα ΤΕΠ το πρωί εξετάστηκε επί ώρες και νοσηλεύτηκε χωρίς καμία προφύλαξη έως τις 4μμ στην παθολογική κλινική.
Πάνω από 100 συνάδελφοι είναι σε καραντίνα. Κάνουμε έκκληση στον Υπουργό Υγείας να διορθώσουν την οδηγία και όταν οι γιατροί των νοσοκομείων ή κέντρων υγείας κρίνουν ότι περιστατικό θεωρείται ύποπτο κρούσμα με δική τους πρωτοβουλία να λαμβάνεται δείγμα και όχι κατόπιν επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ.
Πως είναι δυνατόν τώρα που υπάρχουν δευτερογενείς εστίες οι γιατροί των νοσοκομείων όταν κρίνουν ότι υπάρχουν συμπτώματα σε ασθενή να πρέπει πρώτα να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ προκειμένουνα πάρουν δείγμα.
Κάθε ημέρα τίθονται σε κατ οίκον περιορισμό οι εργαζόμενοι που εκτέθηκαν στον κορωνοϊό. Αρκετοί συνάδελφοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και πρέπει να υπάρξει ειδική αντιμετώπιση.
Στο υγειονομικό προσωπικό έγινε περικοπή αδειών και των χρωστούμενων ρεπό με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι ειδικές άδειες που θα δοθούν θα πρέπει να ισχύσουν και για τους υγειονομικούς που είναι γονείς, που τίθεται εν αμφιβόλω με βάση την απόφαση του Υποργού. Οι συνάδελφοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με βάση όσα είπε ο Υπουργός Υγείας θα πρέπει να μείνουν σπίτι τους για να μην έρθουν σε επαφή με πιθανόν κρούσμα κορωνοϊού.
Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα και να προσληφθεί προσωπικό.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


Πηγή: poedhn.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews