ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/3/20

«Ο Στρατηγός και οι στρατιώτες μίας δύσκολης μάχης»Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020
EKABNews

«Ο Στρατηγός και οι στρατιώτες μίας δύσκολης μάχης»
moschatomag.com

Γράφει ο Χρήστος Σούτος

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πρώτον, οι καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας είναι πρωτόγνωρες. Πρακτικά κανείς ή σχεδόν κανείς, εάν δούμε το χρονικό πλαίσιο που μας χωρίζει από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν έχει ζήσει στιγμές ανάλογες με αυτές που η ανθρωπότητα περνά τώρα. Οι μόνοι που θα μπορούσαν να ισχυριστούν το αντίθετο είναι άνθρωποι άνω των 80 ετών, οι οποίοι δυστυχώς ανήκουν και στην πιο ευπαθή ομάδα συμπολιτών μας. Δεύτερον, κλείστε τις τηλεοράσεις και απομακρυνθείτε από το μεγάλο όγκο πληροφοριών που σας δίνουν τα ΜΜΕ. Είναι πασιφανές ότι η σύγχρονη δημοσιογραφία, ευτυχώς όχι στο σύνολό της, ζει ως άλλο βαμπίρ, τρεφόμενη από την τρομοκρατία του κοινού. Δεν χρειάζεται να ξέρετε ούτε πόσα κρούσματα προκύπτουν ημερησίως, ούτε πόσοι άτυχοι συνάνθρωποι μας καταλήγουν από τον ιό και σας αρκεί η ενημέρωση που γίνεται από τα πιο επίσημα χείλη, τα οποία ναι μεν μιλούν με αριθμούς, αλλά κατά βάση σας θυμίζουν το πιο σημαντικό απ' όλα. ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ! Τρίτον, ο μόνος που μπορεί να σας πει τι ισχύει και τι δεν ισχύει σε ό,τι αφορά την ενσκύπτουσα πανδημία στον πλανήτη είναι οι ειδικοί του ιατρικού κλάδου, όχι όλοι οι γιατροί και σε καμία περίπτωση η δίλεπτη ή τρίλεπτη παρουσία ειδικών σε Δελτία Ειδήσεων και εκπομπές, που σκοπό έχει αντί να υπηρετήσει την ανάγκη της ενημέρωσης και της επιστήμης, να εξυπηρετήσει την αδηφάγα διάθεση των μίντια.

Ο τίτλος του άρθρου παραπέμπει σε δύο κατηγορίες ανθρώπων. Η πρώτη αφορά εκείνους που δίνουν τη μάχη στον τομέα της υγείας, από τη χαμηλότερη βαθμίδα περίθαλψης μέχρι τα υπερσύγχρονα εργαστήρια παρασκευής φαρμάκων και εμβολίων, ενώ η δεύτερη, όλους αυτούς τους εργαζόμενους που καλούνται να παραμένουν στα πόστα τους για να έχουμε όλοι οι υπόλοιποι μία σχετική κανονικότητα μέσα στο απόλυτο χάος. Στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να διαθέτουμε πληθώρα ατόμων και στις δύο κατηγορίες. Το μόνο που ζητούν από μας είναι να είμαστε το ελάχιστο σοβαροί και πειθαρχημένοι στα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση και τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τίθενται υπό αμφισβήτηση. Να το κάνουμε λίγο πιο λιανά; To "Μένουμε Σπίτι" δεν είναι απλώς μία προτροπή ή σύσταση κάποιου περίεργου τύπου που θέλει "από άποψη" να μας περιορίσει, ούτε viral hashtag για να κάνουμε το κομμάτι  μας στα social media. Είναι εντολή, είναι ατομική ευθύνη, είναι απαραίτητη διαδικασία για να είμαστε όλοι την επόμενη μέρα μετά την πανδημία υγιείς και παρόντες!

Σωτήρης Τσιόδρας. Το όνομα αυτό το έμαθε όλη η Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες, αφού είναι ο επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά σοβαρό άνθρωπο, που μοιάζει σαν να έχει βγει από μια σφαίρα πολύ μακριά από την ελληνική νοοτροπία και την κακώς εννοούμενη ελληνική κουτοπονηριά. Ως επιστήμων είναι από τους κορυφαίους στον τομέα του και ο τρόπος που επικοινωνεί με τα Μέσα χαρακτηρίζεται ως ιδανικός. Ενημερώνει το κοινό για το πλέον σοβαρό και επίκαιρο θέμα με ηρεμία, χωρίς περιστροφές και με τρόπο που δεν αφήνει καμία σκιά και κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των λεγομένων του. Αυτός είναι ο στρατηγός μας. Ευτυχώς δεν είναι ο μόνος. Ο ιατρικός κλάδος στην Ελλάδα έχει και άλλους σπουδαίους ιατρούς και καθηγητές σε όλους τους τομείς, που είναι σίγουρο ότι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, κόντρα στον νέο εχθρό. Καλό θα ήταν βέβαια να μην τους θυμόμαστε μόνο τώρα και τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια να μείνουν στο επίπεδο μίας social media αντίδρασης, αλλά όταν με το καλό ξεφύγουμε από τον εφιάλτη, να σταθούμε δίπλα τους στις διεκδικήσεις τους για ένα πιο δυνατό, κατάλληλα εξοπλισμένο και πλήρως στελεχωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο στρατηγός και οι υπόλοιποι καθηγητές τραβούν δεδομένα τα φώτα της δημοσιότητας. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι αφανείς ήρωες της καθημερινότητάς μας. Οι υπάλληλοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων, οι υπάλληλοι σε όλες τις βαθμίδες της αλυσίδας τροφοδοσίας των καταστημάτων τροφίμων, οι διανομείς όλων των ειδών, το προσωπικό ασφαλείας του Δημοσίου και άλλοι πολλοί, αποτελούν εκείνο το κύτταρο που κρατά ζωντανή μία κοινωνία σε ολοκληρωτικό lock down. Σε αυτούς τους φίλους θέλουμε και πρέπει να πούμε ένα μεγάλο, από καρδιάς ευχαριστώ και να τους βοηθήσουμε όλοι μας με τη σωστή τήρηση των μέτρων, για να μην τους εκθέσουμε σε μεγαλύτερο κίνδυνο από αυτόν που έτσι και αλλιώς διατρέχουν.

Μένουμε σπίτι!

Γράφει ο Χρήστος Σούτος

Πηγή: moschatomag.com


Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews