ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/3/20

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ένταξη των εργαζομένων σε ΕΣΥ και ΕΚΑΒ στα βαρέα


Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020
EKABNews

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταξη των εργαζομένων σε ΕΣΥ και ΕΚΑΒ στα βαρέα
tanea.gr

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ένταξη προσωπικού του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά, ανεξαρτήτως έτους πρόσληψης.

Την ασφαλιστική ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, του συνόλου του προσωπικού της νοσηλευτικής υπηρεσίας του ΕΣΥ, ανεξαρτήτως έτους πρόσληψης, καθώς και του προσωπικού του Εθνικού Κέντρου ‘Αμεσης Βοήθειας, ζητούν με ερώτησή τους 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του αναπληρωτή τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Λάρισας, Βασίλη Κόκκαλη και της Νίνας Κασιμάτη, αντιπροέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης και βουλευτή Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος των βουλευτών είναι «να θεραπευθεί η δυσμενής διάκριση εις βάρος όσων προσελήφθησαν προ του 2011 που δεν εντάσσονται στα βαρέα».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, την ερχόμενη εβδομάδα οι βουλευτές του κόμματος προτίθενται να καταθέσουν σχετική τροπολογία στη Βουλή, «καλώντας την κυβέρνηση της ΝΔ να αναγνωρίσει εμπράκτως τη διαχρονική και τεράστια προσφορά των νοσηλευτριών και νοσηλευτών των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς και των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, που μέσα στις πρωτόγνωρες καταστάσεις από την πανδημία του κορονοϊού (COVID-19) και παρά τις ελλείψεις και τα πλήγματα στο ΕΣΥ από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αναδεικνύονται μαζί με το ιατρικό προσωπικό σε στυλοβάτες της δημόσιας υγείας».

Στην τροπολογία θα συμπεριλάβουν επίσης το παραϊατρικό και τεχνικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων και τους νοσηλευτές που εργάζονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Πηγή: tanea.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews