ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/3/20

Κορωνοϊός-Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Τον Απρίλιο θα κλιμακωθεί η επιδημία-Θα είναι σκληρός μήνας


Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020
EKABNews

Κορωνοϊός-Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Τον Απρίλιο θα κλιμακωθεί η επιδημία-Θα είναι σκληρός μήνας
iefimerida.gr

«ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΜΗΝΑΣ»


Ο Απρίλιος θα αποτελέσει έναν από τους «σκληρούς» μήνες για την εξάπλωση του κορωνοϊού όπως δήλωσε σήμερα με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.
«Αναμένεται με επιστημονικούς όρους τον Απρίλιο να κλιμακωθεί η επιδημία. Γι΄αυτό θα είναι σκληρός μήνας. Πρέπει να περάσουμε σε μία φάση άμβλυνσης, πρέπει να αμβλύνουμε το κύμα της επιδημίας ώστε να μπορέσει το σύστημα υγείας να ανταποκριθεί και να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες κυρίως από τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και από τον πληθυσμό γενικότερα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στη Ιταλία, η οποία είναι σε γενική καραντίνα, και εξηγώντας τι μπορεί να συνέβη και αυξήθηκαν τόσο τα κρούσματα τόνισε ότι «υπάρχουν υποθέσεις» και έδωσε τρεις λόγους: «Πρώτον η Ιταλία έχει πολύ γερασμένο πληθυσμό, ο μέσος όρος ηλικίας είναι πολύ αυξημένος. Δεύτερον διεσπάρει (ο ιός) εντός των νοσοκομείων και άρα εντός των ευπαθών ομάδων, των νοσηλευομένων ασθενών και τρίτον στην Ιταλία η διασπορά δεν έγινε αντιληπτή εξαρχής», είπε.

Πηγή: iefimerida.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews