ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/3/20

Η ΚΥΑ με την επέκταση των κατηγοριών ευπαθών ομάδων που δικαιούνται ειδική άδεια από το ΔημόσιοΣάββατο, 21 Μαρτίου 2020
EKABNews

Σε ΦΕΚ η ΚΥΑ με την επέκταση των κατηγοριών ευπαθών ομάδων που δικαιούνται ειδική άδεια από το Δημόσιο
e-nomothesia.gr

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση που επεκτείνει τις κατηγορίες ευπαθών ομάδων που δικαιούνται ειδικής άδειας από το Δημόσιο για όσο διάστημα ισχύουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Με την υπ΄αριθ.Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΙΔΑΔ/Φ. 64 /315/οικ.8030/2020 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 928/Β/18-3-2020 επεκτείνεται η διευκόλυνση της δικαιολογημένης απουσίας με ειδική άδεια για το χρονικό διάστημα ισχύος έκτακτων μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στις εξής ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-19:
-Άτομα με βαριά καρδιοπάθεια.
-Άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια.
-Άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη.
-Καρκινοπαθείς υπό ενεργό ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία.

Η Άδεια ειδικού σκοπού δημοσίων υπαλλήλων θεσπίστηκε με το άρθρο 5 της από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Με το άρθρο ενδέκατο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 14-3-2020 - ΦΕΚ 64/Α/14-3-2020 η άδεια ειδικού σκοπού εφαρμόστηκε σε ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, ως προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και πάσης φύσεως προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, όπως νοσοκομεία, κλινικές, θεραπευτήρια, μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Με το άρθρο εικοστό πρώτο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 14-3-2020 - ΦΕΚ 64/Α/14-3-2020 η άδεια ειδικού σκοπού δίνεται και στους υπαλλήλους που απασχολούνται με οποιοδήποτε καθεστώς εργασίας στους προνοιακούς φορείς, (Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών , το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Παπάφειο Θεσσαλονίκης και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας) μετά από αιτιολογημένη απόφαση του διοικητή ή του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του.

Με το άρθρο εικοστό πέμπτο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 14-3-2020 - ΦΕΚ 64/Α/14-3-2020 επεκτάθηκε σε ευπαθείς ομάδες εργαζομένων υπαλλήλων, που απασχολούνται σε δημόσιες υπηρεσίες, αποκεντρωμένες διοικήσεις, ΟΤΑ α' και β' βαθμού και νομικά πρόσωπα αυτών, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου εντός Γενικής Κυβέρνησης με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, οι οποίοι είναι καρκινοπαθείς και υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Δείτε την σχετική
Επέκταση της διευκόλυνσης ειδικής άδειας σε άλλες ομάδες ευπαθείς/αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-19.

Δημοσιεύτηκε 20/02/2020

Πηγή: e-nomothesia.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews