ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/3/20

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣΤετάρτη, 4 Μαρτίου 2020
EKABNews


Αθήνα 04/03/2020
Αρ. πρωτ: 271


ΠΡΟΣ : Υπουργό Υγείας Κικίλια Βασίλειο
            Υφυπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη Βασίλειο
                              

ΘΕΜΑ :  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ
Κύριε Υφυπουργέ,

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ συμβάλλουν μέχρι σήμερα, παρά τις παθογένειες του συστήματος υγείας, τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των περιστατικών του κορωνοϊου καθώς και στον έλεγχο της επιχειρησιακής ετοιμότητας των εμπλεκομένων δομών υγείας σχετικά με την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών & κρίσεων, όπως είναι αυτή η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.
Θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας που με ψυχραιμία αντιμετωπίζουν τα δεκάδες ύποπτα κρούσματα, τα 7 κρούσματα και τους λοιπούς ασθενείς.
Με την ευκαιρία κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας-Ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας» θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε τις υποσχέσεις που μας δώσατε σε συναντήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα και τις αναγγελίες για μέρος των πολύ σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι για:
Α) ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ καθώς η χρήση προστατευτικών ενδυμάτων και κατάλληλου εξοπλισμού είναι υψίστης σημασίας για την προσωπική ασφάλεια των Διασωστών του ΕΚΑΒ.  Ζητάμε την νομοθέτηση της χορηγούμενης αποζημίωσης, όπως δίνετε από το 2008, για την προμήθεια στολής για τα έτη 2020 και μετά στους Διασώστες Πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
Β) ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ
Νομοθέτηση επιδόματος ετοιμότητας στους Διασώστες του ΕΚΑΒ που εργάζονται στα ασθενοφόρα επειγόντων λόγω της φύσης του επαγγέλματος (24ωρη ετοιμότητα κάτω από αντίξοες συνθήκες). Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται 25 έτη σε ασθενοφόρα να συνταξιοδοτούνται σε ηλικία 58 ετών. 
Γ) ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-Πρόληψη της άσκησης βίας κατά των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (διασωστών και ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews