ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/3/20

«Ψυχραιμία και κριτική σκέψη. Με πανικό και μίσος δεν πάμε πουθενά.»Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020
EKABNews                 

Facebook Panagiotis Petridis
21/03/2020

«Ψυχραιμία και κριτική σκέψη. Με πανικό και μίσος δεν πάμε πουθενά.»

Στον ασύρματο ακούγεται συνεχώς να βάλουμε στολές. Τα κρούσματα του ιού έχουν υπερπολλαπλασιαστεί όπως ήταν αναμενόμενο.
Στα νοσοκομεία αναφοράς μας αντιμετωπίζουν τους διασώστες του ΕΚΑΒ σαν να έχουμε ήδη προσβληθεί από τον ιό καθώς δεν δέχονται να παραλάβουν ούτε το δελτίο του ασθενοφόρου ώστε να υπογράψουν την παραλαβή του ασθενή γιατί φοβούνται ότι είναι μολυσμένο. Ναι το βιβλίο που έχουμε μέσα στην καμπίνα του πληρώματος μπροστά..
Τώρα περισσότερο από όλες τις στιγμές πρέπει μείνουμε ενωμένοι χωρίς πανικο, χωρίς φανατισμό με κριτική σκέψη και αλληλεγγύη.
Οι περισσότεροι πολίτες δείχνουν σύνεση και υπακούουν στις εντολές και στις οδηγίες του κράτους. Ένα μικρό μερίδιο βεβαίως φαίνεται ότι δεν πειθαρχεί αλλά είναι η μειοψηφία.
Δεν χρειάζεται να βρούμε έναν εχθρό για να μισούμε ώστε να ξεσπάσουμε για όσα περνάμε. Δεν φταίει ο συμπολίτη μας που βγήκε για τρέξιμο ή που έβγαλε τον σκύλο βόλτα. Σε όλα αυτά που περνάμε η ψυχολογία έχει μεγάλη σημασία. Τα μέσα ενημέρωσης μας βομβαρδίζουν όπως και όλα τα social media. Πρέπει όμως να αντέξουμε και να μην υποκύψουμε στον πανικό δείχνοντας σοβαρότητα και σύνεση.
Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να βγάλουμε τον χειρότερο μας εαυτό. Τα πολύ δύσκολα ακόμα δεν τα έχουμε δει καθώς η κατάσταση θα επιδεινωθεί στο ιατρικό κομμάτι αλλά και στο τέλος όλων αυτών θα είμαστε αντιμέτωποι με μια οικονομική και κοινωνική κρίση πέρα από κάθε φαντασία.
Όλοι μαζί ενωμένοι όμως μπορούμε να τα ξεπεράσουμε όλα με αγάπη και αλληλεγγύη. Μείνετε μαζί. Μείνετε ενωμένοι!

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews