ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/3/20

Να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας σε Ιστιαία - Μαντούδι και το ΕΚΑΒ - Να διατεθεί καράβι για έκτακτη διακομιδήΠαρασκευή, 13 Μαρτίου 2020
EKABNews

Να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας σε Ιστιαία - Μαντούδι και το ΕΚΑΒ - Να διατεθεί καράβι για έκτακτη διακομιδή
902.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΜΑΡΙΝΟΥ

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Ευβοίας, σχετικά με την επιδημία του κορονοϊού, κρούσματα του οποίου έχουν εκδηλωθεί και στη Βόρεια Εύβοια, αναφέρει ότι απαιτείται:

- Η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας σε Ιστιαία και Μαντούδι με τα αναγκαία υλικά και προσωπικό, κρεβάτια, απολυμαντικά κλπ. Στην Ιστιαία δεν έχει δοθεί επιπλέον εξοπλισμός πλην 3 στολών.

- Να μεγαλώσει ο στόλος του ΕΚΑΒ, με παραπάνω ασθενοφόρα για να εξυπηρετήσουν διακομιδές ασθενών.

- Να ενισχυθεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που απευθύνεται σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που αποτελούν ευπαθείς ομάδες.

- Να υπάρχει σε διαθεσιμότητα καράβι στη Βόρεια Εύβοια για έκτακτη διακομιδή στο νοσοκομείο αναφοράς στη Λαμία.

Επισημαίνει ακόμα την ανάγκη:

Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και στήριξης των εργαζομένων.
Να αντιμετωπιστεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις η χρόνια υποχρηματοδότηση της Υγείας και οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, που έχει προκαλέσει η αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων. Οι ευθύνες είναι πολύ μεγάλες.
Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στις μονάδες Υγείας, είναι δίπλα στο λαό μας που δοκιμάζεται από την επιδημία του κορονοϊού.
Ο Γιώργος Μαρίνος αναφέρεται και στις προτάσεις του  ΚΚΕ για την επιδημία του κορονοϊού που παρουσιάστηκαν πριν μερικές μέρες και είναι:

«Οι υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, πρέπει να συνοδεύονται με κυβερνητικά μέτρα που να διασφαλίζουν ταυτόχρονα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.Το ΚΚΕ θεωρεί ότι απαιτούνται εδώ και τώρα έκτακτα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας:

1ον. Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αλλά και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Άμεσα να καλυφθούν με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλα τα κενά και οι ανάγκες του Νοσοκομείου της Χαλκίδας, της Κύμης και της Καρύστου, αλλά και των Κέντρων Υγείας, να διατεθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέσα στο προσωπικό.

2ον. Να εξασφαλιστεί πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.

3ον. Με κυβερνητική απόφαση να διασφαλιστούν πρόσθετες άδειες, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση:

- Σε όσους εργαζόμενους νοσούν.

- Σε όσους εργαζόμενους αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους, λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης.

- Σε όσους καλούνται να αναλάβουν τη φροντίδα άρρωστου παιδιού ή ηλικιωμένου μέλους της οικογένειάς τους.

- Σε όσους καλούνται να παραμείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι, εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

4ον. Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.

5ον. Το συνολικό κόστος πρέπει να το αναλάβει το ίδιο το κράτος, οι διάφοροι, επίσης, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι εργαζόμενοι, μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ή οι αυτοαπασχολούμενοι στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο».

Πηγή: 902.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews