ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/3/20

Γνωστός Δημόσιος Λειτουργός παραιτήθηκε από τη θέση του και ρίχτηκε στη μάχη κατά του κορωνοϊού


Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020
EKABNews                 

Γνωστός Δημόσιος Λειτουργός παραιτήθηκε από τη θέση του και ρίχτηκε στη μάχη κατά του κορωνοϊού
pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος

Με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια στις 18 Μαρτίου, ο γενικός χειρουργός Σωκράτης Δούκας παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, για να επιστρέψει σε μάχιμο πόστο.

Άφησε τη διοικητική θέση που κατείχε στο ΕΚΑΒ και ρίχτηκε στη «πρώτη γραμμή» της μάχης κατά του κορωνοϊού. Ο λόγος για τον αναπληρωτή διοικητή του ΕΚΑΒ Σωκράτη Δούκα, ο οποίος παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, για να επιστρέψει σε μάχιμο πόστο.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια στις 18 Μαρτίου, ο γενικός χειρουργός Σωκράτης Δούκας σημειώνει: «Μετά την έκκληση που απευθύνατε, για στελέχωση ιατρικών θέσεων, παρακαλώ όπως κάνετε δεκτή την παραίτηση μου από την θέση του αναπληρωτή αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, προκειμένου να ενταχθώ στην δύναμη του επικουρικού ιατρικού προσωπικού της Κεντρικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ, ώστε να συνεισφέρω με κάθε δύναμη βάση της επιστημονικής μου κατάρτισης (επείγουσα ιατρική, διαχείριση κρίσεων υγείας), από την πρώτη γραμμή».


Ο Σωκράτης Δούκας υπηρέτησε στο παρελθόν ως γιατρός του ΕΚΑΒ και συμμετείχε σε πολλές αεροδιακομιδές και άλλες αποστολές ζωής. Βρέθηκε σε τόπους μεγάλων καταστροφών και συνέδραμε στη διαχείριση της δύσκολης κατάστασης.

Στις 14 Αυγούστου 2015 ο γενικός χειρουργός βρέθηκε στο λόφο του Γραμματικού όπου έπεσε το αεροπλάνο των κυπριακών αερογραμμών «Helios» οδηγώντας στο θάνατο 121 ανθρώπους. Ήταν ο πρώτος ανταποκριτής που έφτασε στο σημείο και έκανε την επισκόπηση του τόπου του δυστυχήματος, ενημερώνοντας το ΕΚΑΒ.Ήταν και πάλι Αύγουστος, το 2016, όταν ο γιατρός Σωκράτης Δούκας μετέβη στην Αίγινα για τη διαλογή των περιστατικών μιας μεγάλης ναυτικής τραγωδίας. Ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος έπεσε πάνω σε άλλο σκάφος τύπου λάντζα, το εμβόλισε και προκάλεσε το θάνατο σε τέσσερις επιβαίνοντες και τον τραυματισμό άλλων πέντε.Έχοντας μια πολύ μεγάλη εμπειρία από ασκήσεις σε πραγματικό πεδίο «μάχης, αλλά και τις γνώσεις ως κάτοχος master διαχείρισης κρίσεων υγείας, ο γιατρός Σωκράτης Δούκας παραιτήθηκε από τη θέση του αναπληρωτή αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ και δήλωσε «παρών» στην πρώτη γραμμή.


Να σημειωθεί, ότι το πρωί η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κάλεσε ιδιώτες γιατρούς, ακόμη και συνταξιούχους, να συνδράμουν εθελοντικά ενισχύοντας το εθνικό σύστημα υγείας στη μάχη κατά του κορωνοϊου.


Δημοσιεύτηκε 23/03/2020

Πηγή: pagenews.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews