ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/3/20

ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗ
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
EKABNews                 

- ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗ -
30/03/2020


Γράφει ο Γιώργος Καραγεώργος.

Γεια σας!
Το όνομα μου δεν έχει καμία σημασία, σημασία έχει ότι είμαι ένας μάχιμος διασώστης - πλήρωμα ασθενοφόρου.
Κι όχι, δεν είμαι εξωγήινος, ένα εργαζόμενος είμαι που κάνω απλά το καθήκον μου. Δεν έχω καμία σχέση με τον σούπερ μαν, ούτε και έχω θεϊκές ιδιότητες. Δεν είμαι ανθεκτικός στα πάντα, δεν είμαι βράχος, δεν είμαι ατσάλινος, ούτε είμαι άκαμπτος.
Μην μπερδεύεσαι φίλε μου, πίσω από αυτήν την στολή δεν υπάρχει κανένα υπερφυσικό ον, ένας άνθρωπος είναι που αισθάνεται όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα, όπως ακριβώς κι εσύ. Ένας κανονικός άνθρωπος είμαι κι εγώ, που ανησυχώ, αγχώνομαι, κουράζομαι, εξαντλούμαι, απογοητεύομαι, συμπονάω.
Δεν είμαι ούτε και νιώθω ήρωας, κι όπως σου ξανά είπα, κάνω άπλα το καθήκον μου, την δουλειά που επέλεξα κι αυτό που αγαπάω.
Κι έχω κι εγώ ξέρεις δικούς μου ανθρώπους που με περιμένουν να τελειώσω με ασφάλεια την βάρδια μου και να γυρίσω κοντά τους. Έχω κι εγώ οικογένεια, συγγενείς, φίλους κι ανθρώπους που τους νοιάζομαι και που με νοιάζονται κι εκείνοι. Και μπορεί να είμαι εδώ για να σε βοηθήσω και να σε υποστηρίξω, όμως, έχω κι εγώ ανάγκη από την δική σου βοήθεια κι υποστήριξη. Κι όπως συμβαίνει με όλες τις σχέσεις σε αυτή την ζωή, έτσι και στην δική μας "σχέση", απαιτείται αμοιβαία εμπιστοσύνη, κατανόηση κι ανταλλαγή σεβασμού.
Βοήθησε με λοιπόν για να μπορέσω να σε βοηθήσω, εμπιστεύσου με για να σε εμπιστευτώ, πες μου την αλήθεια κι εγώ θα είμαι το ίδιο κι ακόμη περισσότερο ειλικρινής μαζί σου, σεβάσου την προσπάθεια μου για να σε σεβαστώ κι εγώ.
Είμαι ένας μάχιμος  διασώστης - πλήρωμα ασθενοφόρου, κι είμαι ο πρώτος άνθρωπος που θα έρθω σε επαφή μαζί σου κι ο πρώτος άνθρωπος που θα δεις μπροστά σου σε μια δύσκολη κατάσταση. Εμείς οι δυο είμαστε η πρώτη κι πιο ουσιαστική επαφή, είμαστε ο πρώτος κρίκος της αλυσίδας που λέγεται προνοσοκομειακή φροντίδα και ιατρική περίθαλψη. Μην προσπαθείς να με "ξεγελάσεις", μην φέρεσαι σαν ανώριμο παιδάκι, μην με καλείς για ψύλλου πήδημα και κυρίως όταν με καλείς πες μου με ακρίβεια και με σαφήνεια τι σου συμβαίνει, γιατί μόνο έτσι μπορώ να κάνω καλά την δουλειά μου, να σε χειριστώ άμεσα και σωστά, μόνο έτσι μπορώ να εφαρμόσω τα πρωτόκολλα και να δώσω κι εγώ τις σωστές πληροφορίες στον γιατρό που θα σε παραδώσω. Μην παίζεις κρυφτούλι μαζί μου γιατί ουσιαστικά θέτεις την δική σου υγειά σε κίνδυνο και στην συνέχεια και την δική μου, αλλά και όλων όσων θα έρθουν σε επαφή μαζί μας. Μην παίζεις με τις αντοχές και την υπομονή μου, γιατί μπορεί να έχω εκπαιδευτεί να αντέχω πολύ, όμως κι αυτό έχει όρια...
Είμαι ένας  μάχιμος διασώστης πλήρωμα ασθενοφόρου, δεν είμαι το μέσον για να αποφύγεις την αναμονή και για να μπεις γρήγορα στο νοσοκομείο, δεν είμαι κλαρκ για να σε κουβαλάω γιατί εσύ θες να κάνεις τον ψόφιο κοριό, δεν είμαι σκλάβος σου για να μου φέρεσαι ανάλογα, δεν με "πληρώνεις εσύ", κι αυτό σου δίνει το δικαίωμα να με χρησιμοποιείς όπως σου κάνει κέφι.
Δεν μπορώ να είμαι παντού, δεν είμαι σε αφθονία, γι΄ αυτό πάψε να με στερείς, αν δεν έχεις σοβαρό λόγο, από εκείνον που με έχει πραγματικά ανάγκη. 
Και το σημαντικότερο, επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, μην μου κρύβεις τι έχεις, μην με "κόλας" την ίωση που έχεις, μην με βγάζεις από το σύστημα, γιατί ειδικά εν μέσο μια τέτοιας πανδημίας, είμαι περισσότερο απαραίτητος από ποτέ. Μην διαπερνούμε τους ιούς στην οικογένεια μου, στους συνάδελφους μου, στην κοινωνία και σε ανθρώπους που δεν μας φταίνε σε τίποτα, ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί και λίγο πιο υπεύθυνοι.
Ξέρεις πως είναι να φοβάσαι;
Ξέρεις τι πάει να πει να νιώθεις ανασφάλεια κάθε που πιάνεις βάρδια και να σου γεννάται η αμφιβολία για το τι έχεις να αντιμετωπίσεις;
Ξέρεις τι πάει να πει να δίνεις όλο σου το είναι για να προσφέρεις, και για αντάλλαγμα να παίρνεις ασέβεια;
Ξέρεις πως είναι να νιώθεις "ένοχος" γιατί μετέδωσες μια ασθένεια που θα μπορούσες να την προλάβεις, και να τρέμεις μήπως αντί για καλό κάνεις κακό στους ανθρώπους σου και στον επόμενο ασθενή που θα έρθεις σε επαφή;
Ας προστατέψουμε ο ένας τον άλλο, ας αναλάβει ο κάθε ένας μας το μερίδιο της ευθηνής του, και να είσαι βέβαιος πως έτσι θα βγούμε κι οι δυο μας κερδισμένοι.
Με τιμή!
Ένας μάχιμος διασώστης - πλήρωμα ασθενοφόρου.
Gio.
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews