ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/3/20

Ειδικές στολές προστασίας στην Άμεση Δράση για το ενδεχόμενο μεταφοράς κρουσμάτωνΤετάρτη, 18 Μαρτίου 2020
EKABNews

Ειδικές στολές προστασίας στην Άμεση Δράση για το ενδεχόμενο μεταφοράς κρουσμάτων
astinomiko.gr

Προετοιμάζεται το ΥΠτΠ για το ενδεχόμενο έξαρσης των κρουσμάτων και αδυναμίας του ΕΚΑΒ να ανταποκριθείΓια το ενδεχόμενο ανάγκης μεταφοράς ασθενών σε Νοσοκομεία, σε αριθμούς που δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί το ΕΚΑΒ, προετοιμάζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ως ο ασφαλέστερος μηχανισμός που θα μπορούσε να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε μια τέτοια περίπτωση, προκρίθηκε η Άμεση Δράση, τα πληρώματα της οποίας έχουν εμπειρία και στην μεταφορά ασθενών ή τραυματιών.

Έτσι ήδη από σήμερα παραδόθηκαν στην υπηρεσία αυτή 7.500 μάσκες προστασίας από ιούς, αλλά και 500 άσπρες ολόσωμες φόρμες προστασίας από μικρόβια και ιούς, με προσαρμοσμένες μάσκες, οι οποίες δεν θα χρησιμοποιηθούν από τους αστυνομικούς  όταν αυτοί απλά περιπολούν, αλλά στο ενδεχόμενο να πρέπει να μεταφέρουν με το περιπολικό σε Νοσοκομείο κάποιον ασθενή ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως «ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού».

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πληρώματα των περιπολικών της Άμεσης Δράσης θα περάσουν και μια βασική αλλά απαραίτητη εκπαίδευση έτσι ώστε να μην κινδυνεύουν σε περίπτωση ανάλογης μεταφοράς ασθενούς.

Πηγή: astinomiko.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews