ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/3/20

Λασίθι: Το «δώρο» του Δημάρχου στο ΕΚΑΒ, για τους δύο «φύλακες αγγέλους» του άνδρα που καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020
EKABNews

Το «δώρο» του Δημάρχου στο ΕΚΑΒ, για τους δύο «φύλακες αγγέλους» του άνδρα που καταπλακώθηκε από τρακτέρ
neakriti.gr

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους δύο διασώστες και παράλληλα δώρισε στο ΕΚΑΒ απαραίτητο εξοπλισμό


Για το ήθος, την τόλμη και την αλληλεγγύη που επέδειξαν συνεχάρη ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου τους δύο διασώστες, που, χωρίς να βρίσκονται σε βάρδια, έτρεξαν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε έναν 41 χρονο που καταπλακώθηκε από τρακτέρ.

Πρόκειται για τον προϊστάμενο του ΕΚΑΒ Λασιθίου Γιώργο Τσαμάνδουρα και το διασώστη και δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Φανουργιάκη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, οι δύο άνδρες έλαβαν κλήση στα προσωπικά τους τηλέφωνα και, χωρίς να σκεφτούν «ότι είναι εκτός υπηρεσίας, πήραν το ασθενοφόρο, πήγαν στο σημείο του ατυχήματος, και έτσι σήμερα ο 41χρονος είναι ζωντανός».

Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος, κ. Στεφανάκης, τους συνεχάρη, τους ευχαρίστησε, ενώ παράλληλα, εξασφάλισε άμεσα απαραίτητο ιατρικό υλικό (μάσκες με ειδικό φίλτρο, ειδικά γυαλιά,  ειδικά ιατρικά γάντια, και 2 ειδικές στολές) για την προστασία των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ Λασιθίου στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού.


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου:

«Μπορεί οι έντονοι ρυθμοί ζωής της σύγχρονης κοινωνίας να μην έχουν αφήσει περιθώρια για ζεστή επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και να έχει εκλείψει η ανθρωπιά σε πολλά επίπεδα, στο Οροπέδιο Λασιθίου ,όμως, μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε πως η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά , το ‘’ζεστό’’ χαμόγελο προς τον συνάνθρωπο, δεν έχουν χαθεί!

Αυτό μας απέδειξαν πριν από μερικές ημέρες δύο διασώστες (Γιώργος Τσαμάνδουρας – Προϊστάμενος και Γιώργος Φανουργιάκης –Πλήρωμα και Δημοτικός Σύμβουλος) του ΕΚΑΒ Οροπεδίου Λασιθίου ,που ,αν και βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας και εκτός βάρδιας , έσπευσαν να δώσουν τη βοήθειά τους σε έναν συνάνθρωπό μας που έπειτα από ατύχημα βρέθηκε εγκλωβισμένος κάτω από το τρακτέρ του.

Οι διασώστες έλαβαν κλήση στο προσωπικό τους τηλέφωνο ( σε αυτόν τον τόπο όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας…), και  χωρίς να σκεφτούν στιγμή ότι είναι εκτός υπηρεσίας, πήραν το ασθενοφόρο, πήγαν στο σημείο του ατυχήματος, και έτσι σήμερα ο 41χρονος συμπολίτης μας είναι ζωντανός!

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης , κάλεσε τους δύο διασώστες στο Δημαρχείο, ώστε να τους επιβραβεύσει και να τους συγχαρεί για το ήθος, την τόλμη και την αλληλεγγύη που επέδειξαν ,αλλά και να τους ευχαριστήσει προσωπικά που υπό αρκετά δύσκολες συνθήκες, είναι στο καθήκον τους και προσφέρουν απλόχερα τη βοήθειά τους. Ο Δήμαρχος φρόντισε και εξασφάλισε άμεσα απαραίτητο ιατρικό υλικό (μάσκες με ειδικό φίλτρο, ειδικά γυαλιά,  ειδικά ιατρικά γάντια, και 2 ειδικές στολές διότι είναι σε έλλειψη) για να τους εξοπλίσει και θωρακίσει από τον κορωνοϊό.

Ο τομέας ΕΚΑΒ Οροπεδίου Λασιθίου ταλαιπωρείται δυστυχώς από έλλειψη προσωπικού και μέσων ατομικής προστασίας, ενώ αρκετές φορές ,όπως δυστυχώς και εκείνη τη μέρα του ατυχήματος, μένει χωρίς βάρδια! Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια στελέχωσής του,έχει κινήσει διαδικασίες ενημέρωσης των αρμοδίων περί του προβλήματος, και με αφορμή το εν λόγω συμβάν, που απέδειξε ξεκάθαρα πως, αν δεν υπήρχε φιλότιμο, ένας συνάνθρωπός μας θα έχανε τη ζωή του.

Το θέμα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 19-3-2020 ,και απαιτούμε για ακόμη μια φορά από την Πολιτεία να δώσει πια τέλος στην υποστελέχωση και να ενισχύσει με προσωπικό και μέσα ατομικής προστασίας τις  νευραλγικές δομές Υγείας του Δήμου μας (τομέας ΕΚΑΒ & Κέντρο Υγείας Οροπεδίου Λασιθίου).»Πηγή: neakriti.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews