ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/3/20

Π. Τζανετής: «Το ΕΚΑΒ έχει μόνο μια κάψουλα για αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό για όλη την Ελλάδα», Ηχητικό


Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020
EKABNews                 

«Το ΕΚΑΒ έχει μόνο μια κάψουλα για αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό για όλη την Ελλάδα»
left.gr


Η κατάσταση ήταν οριακή στις υγειονομικές δομές των νησιών του Αιγαίου και η «τρύπα» που υπήρχε και ήταν ορατή μεγαλώνει επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Παναγιώτης Τζανετής, γιατρός και πρώην Πρόεδρος ΕΚΑΒ, ο οποίος εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή το ΕΚΑΒ έχει μόλις μια ειδική κάψουλα απομόνωσης – που προστατεύει το προσωπικό μέσα στο αεροπορικό μέσο – κατά την αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό.Η κατάσταση ήταν οριακή στις υγειονομικές δομές των νησιών του Αιγαίου και η «τρύπα» που υπήρχε και ήταν ορατή μεγαλώνει επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Παναγιώτης Τζανετής, γιατρός και πρώην Πρόεδρος ΕΚΑΒ, ο οποίος εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή το ΕΚΑΒ έχει μόλις μια ειδική κάψουλα απομόνωσης – που προστατεύει το προσωπικό μέσα στο αεροπορικό μέσο – κατά την αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό.
Στον δημοσιογράφο Νίκο Ξυδάκη ο κ. Τζανετής μίλησε για την κρισιμότητα των στιγμών και την ακραία πίεση που δέχεται το ΕΣΥ και πως αυτή η κάψουλα είναι μια για πανελλαδική χρήση. Eξηγήσε ότι δεν μιλάμε π.χ. για την κατασκευή ενός ολόκληρου νοσοκομείου αλλά για ένα ακριβό υλικό που όμως κάποιος μπορεί να το πληρώσει και να προμηθευτεί εγκαίρως. «Ελπίζω η ενημέρωση που έχω να μην είναι ακριβής, αν και έχουν υπάρξει δημοσιεύματα σχετικά που δεν διαψεύστηκαν» σχολίασε.

«Δεν μπορείς να λες ότι θα νοσηλεύσεις τις πνευμονίες κάτω από το πεύκο»

Ο κ. Τζανετής εξήγησε ότι η στάση αυτή που έχει επιλεγεί, δηλαδή η περιχαράκωση, η νόσηση μέσα στο στρατόπεδο (σε καταυλισμούς, δομές για πρόσφυγες/μετανάστες και στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα) να αντιμετωπίζεται δηλαδή το καμπ ως ένα σπίτι, «είναι μια στάση ανήθικη, ανέφικτη και ατελέσφορη. Ανήθικη διότι δεν μπορείς να λες ότι θα νοσηλεύσεις βαριά περιστατικά αυτής της λοίμωξης κάτω από το πεύκο και μέσα στη σκηνή» και «είναι ανήθικο γιατί θα προκαλέσει μια σειρά αποτρέψιμων θανάτων μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους. Και επειδή είναι ανήθικο να διακρίνεις το δικαίωμα στη ζωή των ανθρώπων ανάλογα με τη φυλή, το χρώμα την εθνικότητα κτλ, είναι προφανώς ανήθικο για κάθε σύστημα ηθικής, τελειώνουμε με αυτό και δεν το σχολιάζουμε παραπέρα».

Εξήγησε ότι είναι και ανέφικτο καθώς η περιχαράκωση περισσότερων από 20.000 ανθρώπους σε μια εγκατάσταση που δεν έχουν ούτε συρματόπλεγμα δεν γίνεται και μάλιστα όταν αντιληφθούν αυτοί οι άνθρωποι ότι τους καταδικάζεις σ’ ένα τέτοιου είδους θάνατο. Ακόμα και αν κάποιος φαντασιόπληκτος το σχεδίασε στα χαρτιά δεν θα γίνει σημείωσε ο γιατρός.

Είναι ατελέσφορο, τόνισε ο κ. Τζανετής, γιατί ακόμα και αν το πετύχεις αυτό η επιδημία θα δραπετεύσει από το στρατόπεδο διά των βαρύτερων περιστατικών που θα χρειαστεί να πάνε στο νοσοκομείο π.χ. τα διασωληνωμένα βρέφη εκτός και αν αφεθούν και αυτά κάτω από το πεύκο…

Ακόμα και αυτά τα περιστατικά π.χ. με τα βρέφη φτάνουν για να προκαλέσουν την κατάρρευση των τόσο αναιμικών υγειονομικών υποδομών των νησιών που όλοι γνωρίζουν και δεν είναι μόνο η Λέσβος αλλά και άλλα νησιά που έχουν μεγάλο όγκο προσφύγων και είναι χωρίς υποδομές, εξήγησε ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Έτσι φυσικά δεν αποτρέπεις την εξάπλωση σε όλο το νησί και το να χτυπήσει γεροντικούς πληθυσμούς και η θνητότητα θα αλλάξει τελείως δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανετής. Όσοι λοιπόν πουν ουσιαστικά καλά να πάθουν οι πρόσφυγες και ας μην ερχόντουσαν θα έρθουν αντιμέτωποι με τους θανάτους Ελλήνων πολιτών.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να πέφτουμε με χίλια σε μαντρότοιχο. «Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια πράγματα στη βάση αυτού του περίφημου πολιτικού κόστους» επισήμανε ο γιατρός.

Μαζική αποσυμφόρηση προσφυγικών καταυλισμών όσο ακόμα υπάρχει χρόνος

Ακόμα έχουμε ένα μικρό περιθώριο, αν η επιδημία χτυπήσει αυτούς τους χώρους δεν γίνεται τίποτα δηλαδή να πάρεις ανθρώπους πάσχοντες και να τους μετακινήσεις είναι τελείως άλλης τάξης εγχείρημα.

Ο κ. Τζανετής εξήγησε ότι με 10 αρματαγωγά θα μπορούσαν έχουν φύγει π.χ. 5.000 άνθρωποι και αντί να πάνε μόνο στις Σέρρες να πάνε από 300 άτομα σε κάθε νομό. Και θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στα κλειστά εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς είναι άπειρα τα τετραγωνικά που διαθέτει το κράτος. Οι απόψεις εκείνων που λένει ότι θα μολυνθούν τα σχολεία είναι αστείες, καθώς δεν μπορούν να φανταστούν καθόλου για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, τι πρόκειται να συμβεί σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ ο οποίος σημείωσε ότι αυτό το έκανε χθες πρωτοσέλιδο ο βρετανικός Guardian στην ηλεκτρονική του έκδοση, εντούτοις οι δημοσιογράφοι της χώρας δεν έχουν ρωτήσει τους αρμόδιους επ` αυτού.

«Αυτή τη στιγμή έχουν 5.000 λεωφορεία προσκυνητών – το αντίστοιχο της Ηλείας – το ένα δίπλα στο άλλο και περιμένουν υπομονετικά πότε θα φτάσει ο ιός. Ε, το τι θα γίνει μπορεί να το φανταστεί ο καθένας εκτός απ’ ό,τι φαίνεται από τους υπεύθυνους» εξήγησε ο κ. Τζανετής.Πηγή: left.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. Ο Τιτάνας της πληροφορίας ξαναχτυπά. Που είδε το φως το αληθινό μετά την απομάκρυνση από το ταμείο. Απαξίωσε το ιατρικό προσωπικό όσο κανένας,οι πληροφορίες παίρνονταν από παρέες, έξι διευθυντές απηύδησαν και παραιτήθηκαν επί των ημερών του και έχει μούτρα και βγαίνει να μιλήσει για προβλήματα που ήξερε αλλά άφηνε να βαλτώνουν και να αυξάνουν.Τωρα ως τι μιλάει; Ως επιστήμονας; Ως πολιτική περσόνα,ως τι; Ως φελλός που επιπλέει μάλλον. Α.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ αλλού έχυνες μέχρι πρόσφατα την χολή σου. Όμως δεν μας πείθεις ότι είναι πράσινη αφού παλιά σκιζόσουνα ότι είσαι συριζα. Τελικά ανέκαθεν ήσουν τριγύριζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews