ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/3/20

Δυτική Ελλάδα: Στα όριά τους οι διασώστες του ΕΚΑΒΤετάρτη, 18 Μαρτίου 2020
EKABNews

Στα όριά τους οι διασώστες του ΕΚΑΒ
proini.news

Επιβεβλημένη η άμεση ενίσχυση του προσωπικού, τόνισε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος των εργαζομένων Δυτ. Ελλάδας, Γ. Θεοδωρόπουλος

Στα όρια της πνευματικής και σωματικής αντοχής τους έχουν φτάσει οι διασώστες του ΕΚΑΒ στη Δυτική Ελλάδα, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ηλεία και στην Αχαΐα. Το προσωπικό δίνει καθημερινή μάχη για την έγκαιρη διακομιδή των ασθενών και κυρίως όσων φέρουν «ύποπτα» συμπτώματα για κορονοϊό, λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα προστασίας.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι είναι αδήριτη η ανάγκη για άμεσες προσλήψεις διασωστών και για νέα ασθενοφόρα, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

«Το ΕΚΑΒ λειτουργεί στο κόκκινο. Είμαστε σε κατάσταση πολέμου, διότι η καρδιά του προβλήματος του κορονοϊού είναι στη Δυτική Ελλάδα. Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και είμαστε αρκετά προβληματισμένοι, διότι παλεύουμε με ό,τι μέσα μπορούμε για να ανταποκριθούμε. Εδώ και περίπου 15 μέρες, από την ημέρα που εκδηλώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού, δεν έχουμε ενισχυθεί καθόλου, με συνέπεια να έχουμε επωμιστεί μεγάλο βάρος όλοι οι διασώστες», τόνισε στην «Πρωινή» ο κ. Θεοδωρόπουλος και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ.

«Όλοι οι διασώστες λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Μέχρι τώρα τέθηκαν σε καραντίνα δύο άτομα, που είχαν έρθει σε επαφή με το πρώτο διαγνωσμένο κρούσμα, τον συμπολίτη μας που δυστυχώς κατέληξε. Θέλω να επισημάνω όμως πέρα από τους συμπολίτες μας που είναι ευσυνείδητοι, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα “τυφλά” περιστατικά, δηλαδή ανθρώπους που θεωρούν ότι είναι μίασμα το να έχει κάποιος τον ιό και δεν μας δίνουν πάντα όλες τις πληροφορίες. Αυτό είναι λάθος, διότι ο καθένας μας μπορεί να νοσήσει και είναι προτιμότερο να μας βοηθούν κι εμάς»,  επισήμανε.

«Να μη μας ξεχάσουν πάλι»

Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε επίσης ότι το ΕΚΑΒ πρέπει να ενισχυθεί άμεσα και να πάψει να αντιμετωπίζεται περιφρονητικά.

«Πρέπει να ενισχυθούμε άμεσα με προσωπικό και να αυξηθούν τα ασθενοφόρα, για να μπορούμε να εξυπηρετούμε τα ύποπτα για κορονοϊό περιστατικά και παράλληλα να καλύπτουμε τα έκτακτα. Αυτή τη στιγμή έχουν ανασταλεί όλες οι άδειες και υπάρχουν περιπτώσεις που κόβεται και το ρεπό για να ανταποκριθούμε. Οι διασώστες είναι στα όριά τους και η κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ δεν έχει έρθει ακόμα να μας επισκεφθεί. Προχθές κατέβηκε στην Πάτρα ο υπουργός Υγείας και δεν ήρθε να μας δει σε τι κατάσταση είμαστε. Επίσης, καλό είναι να υπάρχει και μια συνεννόηση με τα Νοσοκομεία, διότι στον Πύργο χρησιμοποίησαν τους θαλάμους στον χώρο του ΕΚΑΒ χωρίς να μας ενημερώσουν», σχολίασε και πρόσθεσε:

«Είμαι προβληματισμένος διότι όταν περάσει αυτή η κατάσταση, θα το ξεχάσουν πάλι το ΕΚΑΒ και θα αρχίσουν πάλι να μας αποδίδουν ανυπόστατες κατηγορίες. Εμείς είμαστε επί ποδός 365 ημέρες τον χρόνο, νύχτα μέρα, είμαστε οι μόνοι που πάμε σε αδιάγνωστα περιστατικά και σηκώνουμε τεράστιο βάρος στη Δημόσια Υγεία», υπογράμμισε.


Δημοσιεύτηκε 17/03/2020

Πηγή: proini.news

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews