ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/3/20

Κορονοϊός: Ξεκινά η εκκένωση νοσοκομείων για να νοσηλεύσουν μόνο ασθενείς με covid-19Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020
EKABNews                 

Κορονοϊός: Ξεκινά η εκκένωση νοσοκομείων για να νοσηλεύσουν μόνο ασθενείς με covid-19
healthreport.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Ξεκινά σταδιακά η εκκένωση των νοσοκομείων προκειμένου να νοσηλεύονται μόνο ασθενείς με κορονοϊό σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλο κύμα κρουσμάτων.

Σε πρώτη φάση εκκενώθηκε το Νοσοκομείο Παμμακάριστος, το οποίο ήδη ορίσθηκε ως νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊο.

Αυτήν την εβδομάδα ξεκινά σταδιακά η εκκένωση του Νοσοκομείου Σωτηρία.Το νοσοκομείο Σωτηρία θα μετατραπεί και θα αξιοποιηθεί αποκλειστικά για ασθενείς με covid-19 τις επόμενες εβδομάδες σύμφωνα με πληροφορίες, γι αυτό και σιγά σιγά δίνονται εξιτήρια στους ασθενείς που δεν χρειάζονται πια νοσηλεία, ενώ όσοι χρειάζονται περαιτέρω φροντίδα θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία πιθανώς και ιδιωτικά με την κάλυψη του κόστους από την κοινωνική ασφάλιση.

Ανεξάρτητα βέβαια από τα νοσοκομεία που θα προετοιμασθούν η ανησυχία των αρμοδίων εστιάζεται και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθώς εάν προσβληθούν σε μεγάλο βαθμό εργαζόμενοι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στο ΕΣΥ.

Γι αυτό και έχουν ετοιμασθεί ήδη τα σχέδια για την επόμενη ημέρα. Στην περίπτωση αυτή θα αξιοποιηθούν ακόμη και ιδιώτες γιατροί. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: “Κορονοϊός: «Επιστράτευση» ιδιωτών γιατρών και «κατάργηση» ειδικοτήτων αν προσβληθούν πολλοί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ”

Και το ΕΛΠΙΣ
Πάντως στη μάχη θα μπει στην «τρίτη φάση» της επιδημίας και το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, σύμφωνα με πληροφορίες, το οποίο θα αξιοποιηθεί αποκλειστικά για βαριά πάσχοντες από τον ιό. Ήδη υπάρχει ο σχετικός σχεδιασμός για την εκκένωση του.

Και το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού είναι ανάμεσα σε αυτά που θα σηκώσουν το βάρος των ασθενών που θα υποφέρουν από τον ιό.

Ταυτόχρονα ένα από τα κτίρια του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ θα δοθεί για την αντιμετώπιση του covid-19, ώστε το Σισμανόγλειο να συνεχίσει να λειτουργεί για άλλα περιστατικά.Στο πλαίσιο αυτό κλείνει η Πολυκλινική της Ομόνοιας και όλο το προσωπικό μεταφέρεται σε άλλα νοσοκομεία για την ενίσχυση τους. Μεταξύ αυτών είναι και ο Ευαγγελισμός που θα δεχθεί μεγάλο μέρος του προσωπικού.

Πηγή: healthreport.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews