ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/4/20

Δωρεά ύψους 200.000 ευρώ σε ΕΚΑΒ και τις μονάδες υγείας Πάρου-Αντιπάρου!Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020
EKABNews                 

Δωρεά ύψους 200.000 ευρώ σε ΕΚΑΒ και τις μονάδες υγείας Πάρου-Αντιπάρου!
cyclades24.gr

Κάτοικοι της Αντιπάρου προχώρησαν σε δωρεά εξοπλισμού αξίας 200.000 ευρώ στο ΕΚΑΒ και στις μονάδες υγείας της Πάρου και της Αντιπάρου!


Δωρεά ύψους 200.000 ευρώ σε ΕΚΑΒ και τις μονάδες υγείας Πάρου-Αντιπάρου!

Οι Δήμοι Πάρου και Αντιπάρου ευχαριστούν ομάδα κατοίκων της Αντιπάρου για την στήριξη των δομών υγείας των νησιών με Δωρεά 200.000 Ευρώ

Οι Δήμοι Πάρου και Αντιπάρου ευχαριστούν θερμά ομάδα κατοίκων της Αντιπάρου που με πρωτοβουλία της OLIAROS ΑΕ, και εν μέσω δύσκολων συνθηκών για τη χώρα, κινητοποιήθηκαν άμεσα και βρέθηκαν στο πλευρό των Δήμων της Πάρου και της Αντιπάρου, με στόχο να συμβάλλουν στην προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι για την αντιμετώπιση του Covid-19 στα νησιά μας.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των δωρητών προχώρησε σε δωρεά κρίσιμου ιατρικού εξοπλισμού, συνολικής αξίας 200.000 €, για την ενίσχυση των κεντρικών δομών υγείας της χώρας, αλλά και για την υποστήριξη της προσπάθειας της τοπικής αυτοδιοίκησης στο να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος υγείας και να προστατευτεί η υγεία του τοπικού πληθυσμού και των επισκεπτών των νησιών μας.

Πιο συγκεκριμένα, η δωρεά θα διατεθεί σε δύο μέρη:

Κεντρικά, με τη χορηγία στο ΕΚΑΒ δύο Καψουλών/Φορείων για την αεροστεγώς ασφαλή αερομεταφορά νοσούντων ασθενών από COVID 19.

Τοπικά, για τον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Πάρου και του Περιφερειακού Ιατρείου Αντιπάρου με ιατρικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Ειδικότερα, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει: συσκευές και 400 kit για μοριακά τεστ τελευταίας γενιάς που θα βγάζουν ακριβή αποτελέσματα σε 45 λεπτά, συσκευές παροχής υψηλής ροής μειγμάτων αέρα/οξυγόνου με ενσωματωμένο υγραντήρα, εξοπλισμό εξαερισμού για 2 αίθουσες έκτακτων περιστατικών και ιατρικό εξοπλισμό για την έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών.

Οι Δήμαρχοι Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, και Αντιπάρου, Αναστάσιος Φαρούπος δήλωσαν: «Ευχαριστούμε θερμά τους συμπολίτες μας και την OLIAROS Α.Ε για την ευγενική και πολύτιμη δωρεά προς τους Δήμους μας, το Κέντρο Υγείας Πάρου, και το Περιφερειακό Ιατρείο της Αντιπάρου.

Αποτελεί μια κίνηση ουσιαστικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς ενισχύει τις δομές υγείας σε νησιωτικές περιοχές, προσφέρει εργαλεία στο νοσηλευτικό προσωπικό και δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους, σε μια κρίσιμη συγκυρία, να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πάρου και του Περιφερειακού Ιατρείου Αντιπάρου, για την πολύτιμη συνεισφορά τους κατά την περίοδο αυτή».
Η δωρεά συντονίστηκε με πρωτοβουλία της OLIAROS Α.Ε., ενώ την έγκαιρη παραγγελία του εξοπλισμού εγγυήθηκαν οι Mathias Kamprad & Δάφνη Φουρλή και Ανδρέας & Άσπα Ανδρεάδη.

Δωρεές συγκεντρώθηκαν από τους:

Mathias Kamprad & Δάφνη Φουρλή, Ανδρέα & Άσπα Ανδρεάδη, Αναστάσιο & Ελεάννα Λεβέντη, Ιάσονα Τσάκωνα, & Αργυρώ Πουλιόβαλη, Dominique Levy, Jost & Fiona Stollmann, Nick & Alice Galakatos, Ανδρέα Σταυρόπουλο & Κρίστη Δοσίου, Nick and Caroline Clarry, Αντώνη Παπαδάκη, Νικόλα & Ιωάννα Μάνου, Maxime Lombardini & Sophie Levy, Gaurav & Karima Burman, Νικόλαο και Μαίρη Παράσχη, Jim & Ann Gianopulos, Pedro & Victoria Magalhaes, Eva Presenhuber, Michel Verbeelen όπως και από ανώνυμους δωρητές.

Δημοσιεύτηκε 23/04/2020

Πηγή: cyclades24.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews