ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/4/20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020
EKABNews                 


Σήμερα εν έτη 2020 και εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή τους.
Οι στρατιώτες με τις άσπρες ποδιές κατά πολλούς ήρωες συνεχίζουν να πολεμούν την πανδημία σε αντίξοες συνθήκες αντιμέτωποι με τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος.
Τώρα που τα χειροκροτήματα καταλάγιασαν θα υπενθυμίζουμε καθημερινά με αγώνες στην κυβέρνηση τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για το υγειονομικό προσωπικό που δεν είναι ενταγμένο στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και δεν αμείβεται με αξιοπρεπείς μισθούς.
Πρωτομαγιά των αγώνων για ίσες ευκαιρίες, για κοινωνική δικαιοσύνη, για εργατικά δικαιώματα, για προστασία των κοινωνικών αγαθών.
Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας που είχε λοιδορηθεί στο παρελθόν ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι αποδεκατισμένοι εργασιακά εξουθενωμένοι εργαζόμενοι έδωσαν μάχες στην πρώτη γραμμή. Νόσησαν και εκτέθηκαν αρκετοί.
Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας και σε οποιαδήποτε  καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας.
Επειδή σύμφωνα με την Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας υπάρχει κίνδυνος και δεύτερου κύματος της πανδημίας και επειδή εκτός αυτού χρειαζόμαστε ένα Δημόσιο Σύστημα που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών διεκδικούμε αταλάντευτα – αγωνιστικά την στήριξη της Δημόσιας Υγείας.
Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα ανάδειξης των αιτημάτων των εργαζομένων και απαιτούμε:

• Δωρεάν Δημόσια Υγεία
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
• Επαρκή χρηματοδότηση
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Συνέχιση, αύξηση και επέκταση της χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας
• Αύξηση μισθών και εξαιρεσίμων
• Επαρκή μέσα ατομικής προστασίας
• Μονιμοποίηση εκτάκτων
• Εκδίωξη των εργολάβων

Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας. Αγωνιστικά προασπίζουμε τη Δημόσια Υγεία.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


Πηγή: poedhn.gr

Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews