ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/4/20

Συναγερμός στο Περιστέρι: 37 κρούσματα και τρεις νεκροί στην κλινική «Ταξιάρχαι», Βίντεο


Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020
EKABNews                 

Συναγερμός στο Περιστέρι: 37 κρούσματα και τρεις νεκροί στην κλινική «Ταξιάρχαι»
cnn.gr

Έξι νεφροπαθείς από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Την κλινική επισκέφθηκε εσπευσμένα το μεσημέρι της Παρασκευής και ο εκπρόσωπος του υπουργέιου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από την κλινική, θετικοί στον ιό βρέθηκαν 17 ασθενείς και 17 εργαζόμενοι ενώ τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους. Οι εργαζόμενοι, που είναι ασυμπτωματικοί, βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Έτσι, συνολικά βρέθηκαν 37 θετικά δείγματα ανάμεσα στα συνολικά 226 που ελήφθησαν.

Όσοι βρίσκονται μέσα στην κλινική αυτή την ώρα θα παραμείνουν σε καραντίνα για επτά ημέρες και ανά διήμερο θα υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο.

«Είναι σημαντική επιδημία σε ένα χώρο αυξημένου κινδύνου. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε κοντά τους για να σταματήσει το κακό», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας

Δηλώσεις Σ. Τσιόδρα από την κλινική «Ταξιάρχαι»
CNN Greece

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιμοκαθάρσεις στην κλινική «Ταξιάρχαι» συνεχίστηκαν κανονικά σήμερα.

Στην κλινική λειτουργεί η μία από τις δυο μονάδες αιμοκάθαρσης με άδεια του ΕΟΔΥ. Οι αιμοκαθάρσεις 50 ατόμων γίνονται κανονικά γιατί ακόμη και αν δεν είναι θετικά τα τεστ μπορεί να βρίσκεται η νόσος σε φάση επώασης και εάν μεταφερθούν σε άλλο χώρο υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού.Όπως είπε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η δομή στεγανοποιήθηκε και έχει τοποθετηθεί επιστημονικός και διοικητικός υπεύθυνος. Στη δομή στα νότια προάστια, με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους, ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στα 92 πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.

«Οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν πειθαρχικά και ποινικά σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά και κυρίως για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών», είπε χθες ο κ. Χαρδαλιάς.

Πρέπει, πρόσθεσε να «είναι ξεκάθαρο ότι εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν».

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση στις δύο ιδιωτικές κλινικές υγείας στην Αττική που εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.Πηγή: cnn.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews