ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/4/20

Κορωνοϊός - Ρουμανία : Επίδομα 500 ευρώ στο υγειονομικό προσωπικό για όσο διάστημα κρατήσει η πανδημίαΣάββατο, 4 Απριλίου 2020
EKABNews                 

Κορωνοϊός - Ρουμανία : Επίδομα 500 ευρώ στο υγειονομικό προσωπικό
athensvoice.gr

Για όσο διάστημα κρατήσει η πανδημίαΗ Ρουμανία επαινεί τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της χώρας για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, δίνοντάς τους επίδομα 500 ευρώ.

Επίδομα 500 ευρώ θα λαμβάνουν, κάθε μήνα και για όσο διάστημα διαρκέσει η πανδημία του κορωνοϊού, γιατροί και νοσηλευτές στη Ρουμανία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Νέλου Τατάρου. Ο κ. Τατάρου διευκρίνισε ότι το επίδομα αφορά το σύνολο του ιατρικού προσωπικού σε όλα τα επίπεδα. Συνολικά 116 άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορωνοϊού στη Ρουμανία, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ξεπέρασε τα 2.378.

Στο μεταξύ, αεροσκάφος «C-27 Spartan» της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε στη Ρουμανία εξοπλισμό προστασίας από την Τουρκία, που αποτελείται από 100.000 μάσκες προστασίας, τύπου FFP2 και FFP3. Οι μάσκες προστασίας αγοράστηκαν από το ρουμανικό κράτος μέσω του Κεντρικού Γραφείου Προμηθειών και της Γενικής Επιθεώρησης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (IGSU), στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού. Η διανομή του προστατευτικού εξοπλισμού θα γίνει ανάλογα με τις ανάγκες που καταγράφονται στα νοσοκομεία της χώρας.

Δημοσιεύτηκε 03/04/2020

Πηγή: athensvoice.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews