ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/4/20

Βρετανία: Φυλάκιση 6 μηνών για κλοπή ιατρικού υλικού από ασθενοφόροΠαρασκευή, 3 Απριλίου 2020
EKABNews                 

Βρετανία: Φυλάκιση 6 μηνών για κλοπή ιατρικού υλικού από ασθενοφόρο
naftemporiki.gr


Πληθαίνουν στη Βρετανία τα περιστικά έκνομης συμπεριφοράς, που συνδέονται με την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού. Σε φυλάκιση 6 μηνών καταδικάσθηκε από βρετανικό δικαστήριο άνδρας που είχε κλέψει ιατρικό υλικό από ασθενοφόρο και επιτάχθηκε εναντίον αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τις αρχές το βράδυ του Σαββάτου, ο 35 χρονος άστεγος Μαρκ Μάνεϊ, έκλεψε έναν σάκο που περιείχε υλικό προσωπικής προστασίας κατά του κορονοϊού που προοριζόταν για το ιατρικό προσωπικό. Σ' αυτό περιλαμβάνονταν μάσκες, στολές κι απολυμαντικό υγρό. Σύμφωνα με την αστυνομία αρκετά από αυτά τα υλικά δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν λόγω της μόλυνσής τους.

Όταν παρενέβησαν οι άνδρες της ασφάλειας για να τον σταματήσουν, εκείνος επιτέθηκε εναντίον ενός εξ αυτών κι εκστόμισε ρατσιστικές ύβρεις εναντίον ενός άλλου.

Πρόσφατα ένας Ένας 23χρονος καταδικάσθηκε σε φυλάκιση ενός έτους από το δικαστήρι βόρειο Αγγλία) γιατί έφτυσε επανειλημμένως δύο αστυνομικούς, που τον συνέλαβαν για μέθη, υποστηρίζοντας μάλιστα πως έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η αστυνομία του Λάνκασαϊρ.

«Είναι μία ιδιαίτερα επιθετική κι επικίνδυνη παράβαση σε αυτήν τη συγκεκριμένη περίοδο. Είναι καλό που τα δικαστήρια παίρνουν στα σοβαρά τα επεισόδια τούτα», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Χθες, άλλος ένας άνδρας καταδικάσθηκε από δικαστήριο του Λονδίνου γιατί έβηξε πάνω σε έναν αστυνομικό που τον έλεγχε, ομοίως υποστηρίζοντας πως πάσχει από κορονοϊό, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Για παρόμοιο παράπτωμα καταδικάσθηκε και την περασμένη εβδομάδα ένας άνδρας στη Βόρειο Ιρλανδία, όταν ύστερα από καταγγελία για οικιακό συμβάν μετέβη σπίτι του η αστυνομία.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Δημοσιεύτηκε 02/04/2020

Πηγή: naftemporiki.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews