ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/4/20

Την ικανοποίηση οικονομικών δεσμεύσεων ζητούν από τον ΕΟΔΥ συμβασιούχοι διασώστες του ΕΟΔΥ-ΕΚΑΒ, Βίντεο
Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020
EKABNews                 

Την ικανοποίηση οικονομικών δεσμεύσεων ζητούν οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι μέσω ΕΟΔΥ διασώστες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΚΑΒ. Το EKABNews ανέδειξε τα δίκαια αιτήματα τους.  Την ικανοποίηση οικονομικών δεσμεύσεων ζητούν από τον ΕΟΔΥ συμβασιούχοι διασώστες του ΕΚΑΒ.
voreioaigaio.ert.gr

Απάντηση από τον ΕΟΔΥ περιμένουν 100 συμβασιούχοι διασώστες του ΕΚΑΒ  σε όλη τη χώρα για σειρά ζητημάτων που έχουν θέσει τόσο για θεσμικά όσο και οικονομικά ζητήματα. Όπως είπε στην κάμερα της ΕΡΤ Αιγαίου η διασώστρια Χριστίνα Σταυροπούλου όταν προσελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2019  είχαν ενημερωθεί ότι θα δικαιούνται αμοιβή για εξαιρέσιμα αλλά και το επίδομα παραμεθορίου και ανθυγιεινής εργασίας.
Τέσσερις μήνες μετά και δεν έχουν πάρει καμία απάντηση. Το θέμα έπρεπε να διευθετηθεί μέχρι το Μάρτιο, ενώ με την υγειονομική κρίση και τον κορωνοϊό κανένας δεν ασχολείται με αυτό το ζήτημα. Το θέμα είναι σοβαρό για την επιβίωση των εργαζομένων αυτών αφού το καθαρό εισόδημα από τις μηνιαίες αποδοχές τους δεν ξεπερνά τα 650 ευρώ ενώ πολλοί από αυτούς έχουν έρθει στα νησιά από άλλες περιοχές της χώρας για να εργαστούν στο ΕΚΑΒ.

Οι 100 διασώστες προσελήφθησαν για 18 μήνες από το πρόγραμμα PHILOS 2, για να ενισχύσουν το ΕΚΑΒ τις περιοχές που αντιμετωπίζουν προσφυγικές ροές.

Το αίτημα των συμβασιούχων διασωστών στηρίζει και ο σύλλογος εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Χριστίνα Σταυροπούλου-Διασώστρια-Πλήρωμα Ασθενοφόρου
ΕΡΤ Αιγαίου

8 Απρ 2020


Δείτε στο EKABNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews