ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/4/20

«Δε μας λένε αν έχουν πυρετό» ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης για ασθενείς που μεταφέρονται με τα ασθενοφόρα, ΒίντεοΤρίτη, 21 Απριλίου 2020
EKABNews                 

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ-2 Θεσσαλονίκης Μάκης Δεβελόγλου

«Δουλεύουμε μέσα στο άγχος και χωρίς μέσα» καταγγέλλουν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ
typosthes.gr

«Δε μας λένε αν έχουν πυρετό» ανέφερε ο πρ. του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ για ασθενείς που μεταφέρονται με τα ασθενοφόρα

Την ανησυχία των εργαζομένων για τον κορωνοϊό και τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν, λόγω έλλειψης μέσων, εξέφρασε μιλώντας στον FOCUS FM 103.6, o Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Διπλός Ελληνικός", με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογου, τόνισε πως «Όλα είναι υποτιθέμενα κρούσματα γιατί δεν γνωρίζουμε. Δε μας λένε την αλήθεια, δε μας λένε αν έχουν πυρετό. Έχουμε άγχος 2 μέρες μέχρι να μας απαντήσουν από το νοσοκομείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Δοβέλογλου.

«Πολλοί μας είπαν «εγώ έχω το πρόβλημα και φοβάμαι μήπως σας κολλήσω και εσάς». Είχαμε και άλλους, που στενοχωριόταν πολύ γιατί δεν ήξεραν αν θα γίνουν καλά», εξήγησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Αναφερόμενος στις τραγικές ελλείψεις, επεσήμανε, ότι «Κατεβάζουμε ανθρώπους από ρεπό και τους στέλνουμε Καστοριά. Σε Καστοριά και Ξάνθη έχουμε ανθρώπους σε καραντίνα», ενώ συμπλήρωσε πως «περιμένουμε 600 προσλήψεις μέσα στο Μάιο, ήδη προσλήφθηκαν 4 στον Πολύγυρο και 4 από την ΥΠΕ, που πήγαν στα εξιτήρια των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης να βοηθήσουν».

Ο κ. Δεβελόγλου για το στόλο του ΕΚΑΒ, αποκάλυψε, ότι είναι 20ετίας, καθώς δεν γίνονται διαγωνισμοί, αλλά και όταν γίνονται, δεν προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες, γιατί η μία εταιρία κινείται νομικά εναντίον της άλλης. «Πέρυσι μας ήρθαν 12 ασθενοφόρα από δωρεές, οι μηχανικοί μας είναι ήρωες», υπογράμμισε ο κ.Δεβελόγλου.

Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να αναγνωρίσει την ειδικότητα του διασώστη στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ, οι οποίοι είναι ειδικά εκπαιδευμένοι και «δεν είναι οδηγοί ή τραυματιοφορείς», όπως ανέφερε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Π.Δεβελόγλου στον FOCUS FM 103.6, εδώ:

ΜΑΚΗΣ ΔΕΒΕΛΟΓΛΟΥ 210420
FOCUS FM 103,6


20 Απρ 2020

Πηγή: typosthes.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews