ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/4/20

Κραυγή αγωνίας από τους συμβασιούχους Διασώστες του ΕΟΔΥ-ΕΚΑΒ. Τους οφείλονται δεδουλευμένα τριών μηνών!, Βίντεο


Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
EKABNews

Εργάζονται από τον Δεκέμβριο του 2019 χωρίς να έχουν πληρωθεί τα νυχτερινά κ τις αργίες.!

Οι 80 περίπου διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου πανελλαδικά έχουν υπογράψει σύμβαση με τον ΕΟΔΥ (Philos ΙΙ)  και έχουν διατεθεί στο ΕΚΑΒ. Δεν δικαιούνται, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το επίδομα επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας και το επίδομα παραμεθορίου όπου δίνεται καθώς δεν είναι αποκλειστικής αλλά πλήρης απασχόλησης!

Παρόλα αυτά είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα των κατά τόπους τομέων ΕΚΑΒ και αποτελούν πλήρωμα σε ένα ασθενοφόρο μαζί με τους διασώστες του ΕΚΑΒ. Βρίσκονται μαζί καθημερινά στην «Πρώτη γραμμή» στην μάχη απέναντι στην πανδημία και τους οφείλονται δεδουλευμένα 3 μηνών!

Καλούμε τους Υπουργούς Υγείας να δώσουν λύση και να διορθώσουν την αδικία και την εργασιακή εκμετάλλευση που βιώνουν σήμερα οι συμβασιούχοι διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΟΔΥ. Να τους δοθούν αναδρομικά τα επιδόματα και να τους καταβληθούν τα νυχτερινά κ οι αργίες που τούς οφείλονται.

Κραυγή αγωνίας από τους συμβασιούχους Διασώστες του ΕΟΔΥ-ΕΚΑΒ
EKABNews

6 Απρ 2020

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ-ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

Θέμα: Αδιευκρίνιστα θέματα και αιτήματα διασωστών προγράμματος Philos 2 του Ε.Ο.Δ.Υ.

Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Είμαστε διασώστες που δουλεύουμε στο πρόγραμμα Philos 2 του Ε.Ο.Δ.Υ. και αφού έχουμε αναλάβει υπηρεσία περί του ενός μηνός υπάρχουν κάποια αδιευκρίνιστα θέματα και κάποια αιτήματα που έχουμε. Σας αποστέλλουμε αυτό το κείμενο γιατί έως τώρα δεν έχουμε πάρει απαντήσεις σε κάποια και κάποια δεν είχαν εμφανιστεί έως τώρα.
Τα προς συζήτηση θέματα και αιτήματα είναι επιγραμματικά τα εξής:
1. Ειδική εμπειρία για τους διασώστες του Philos 2.
2. Επίδομα ανθυγιεινής Α’ βαθμού για τους διασώστες του Philos 2.
3. Επίδομα στολής για τους διασώστες του Philos 2.
4. Aποζημίωση φύλλων πορείας για τους διασώστες του Philos 2.

Αναλυτικότερα τα ως άνω:
1. Σχετικά με την ειδική εμπειρία:
Οι διασώστες που έχουν προσληφθεί στο πρόγραμμα Philos 2 εκτελούν εργασία όπως οι υπόλοιποι μόνιμοι και επικουρικοί εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β και είναι στην υπηρεσία του Ε.Κ.Α.Β ή στις δομές φιλοξενίας και υποδοχής. Πάραυτα οι επικουρικοί εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται μέσω των Υ.Π.Ε. σε περίπτωση επικείμενης προκήρυξης μοριοδοτούνται με 20 μόρια ανά μήνα για κάθε μήνα εργασίας στο Ε.Κ.Α.Β. ενώ οι διασώστες του Philos 2 μοριοδοτούνται με 7 μόρια τον μήνα για κάθε μήνα εργασίας στο πρόγραμμα. Καθότι ο Ε.Ο.Δ.Υ. είναι μεν φορέας ιδιωτικού δικαίου αλλά υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας θεωρούμαι δίκαιο να μοριοδοτηθούν με 20 μόρια ανά μήνα υπηρεσίας και οι διασώστες του Philos 2 από την ημερομηνία πρόσληψης τους. Ειδάλλως να μην ισχύει η ειδική εμπειρία -το δικαιότερο- στις προκηρύξεις των διασωστών γιατί δημιουργεί ανισότητα και ανισονομία μεταξύ εργαζομένων με ίδια καθήκοντα στην ίδια υπηρεσία.

2. Σχετικά με τα θέματα 2, 3 και 4:
Όλοι οι μόνιμοι και επικουρικοί εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β. αποζημιώνονται με επίδομα ανθυγιεινής Α’ βαθμού αλλά για τους εργαζόμενους διασώστες του Philos 2 δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν θα το δικαιούνται. Όπως αντιλαμβάνεστε σαν εργαζόμενοι που ερχόμαστε καθημερινά στην εργασία μας με επικίνδυνες καταστάσεις επιτελώντας βαριά σωματική εργασία και έκθεση σε βιολογικά υγρά, επικίνδυνες ουσίες θα πρέπει δικαιωματικά να πάρουμε το επίδομα ανθυγιεινής Α’ βαθμού ισότιμα με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας.
Όπως παραπάνω, έτσι όλοι οι μόνιμοι και επικουρικοί εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ μία φορά το χρόνο αποζημιώνονται με επίδομα στολής. Εν αντιθέσει οι εργαζόμενοι του Philos 2 διαθέσαμε από τα δικά μας λεφτά για να αγοράσουμε στολές και να μπορέσουμε να εργαστούμε. Οι στολές αυτές όπως και τα υποδήματα είναι απαραίτητα εργαλεία για την εργασία μας και όπως καταλαβαίνετε πρέπει ισότιμα και ισόνομα να αποζημιωθούμε με το επίδομα στολής όπως οι υπόλοιποι μόνιμοι και επικουρικοί εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β.
Κάτι ανάλογο ισχύει και για την αποζημίωση των φύλλων πορείας. Όλοι οι μόνιμοι και επικουρικοί εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β. αποζημιώνονται όταν υπερβαίνουν και αναλόγως χιλιομετρικής απόστασης με φύλλα πορείας. Εμείς έχουμε ξεκινήσει εργασία στο πρόγραμμα Philos 2, έχουμε κάνει φύλλα πορείας και δεν μας έχει ενημερώσει κανείς για τίποτα. Περιμένουμε να αντιμετωπιστούμε ισότιμα και ισόνομα και σε αυτήν την περίπτωση όπως οι υπόλοιποι μόνιμοι και επικουρικοί εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β.

Αυτά είναι τα βασικά μας θέματα και αιτήματα που περιμένουμε να μας ενημερώσετε και κυρίως να πραγματοποιήσετε, καθώς, υπάρχουν και άλλα θέματα που έχουν προκύψει σχετικά με τις προσλήψεις στο Philos 2 και τους εργαζόμενους 2 ταχυτήτων που έχουν προκύψει.
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews