ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/4/20

Κορονοϊός: Εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία με ειδική ρύθμιση- Τι προβλέπεταιΠέμπτη, 9 Απριλίου 2020
EKABNews                 

Κορονοϊός: Εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία με ειδική ρύθμιση- Τι προβλέπεται
healthreport.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Το ειδικό εθελοντικό πρόγραμμα απασχόλησης ενήλικων πολιτών σε δομές δημόσιας υγείας, για την αντιμετώπιση του Covid-19 θεσμοθετούν τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε να θεσμοθετηθεί η εθελοντική προσφορά των πολιτών που έχει ήδη εκδηλωθεί εδώ και μέρες, είναι ήδη έτοιμη και αναμένεται να προωθηθεί πιθανώς μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Άλλωστε δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα τελειώσει αυτός ο εφιάλτης και το σύστημα υγείας απαιτεί συνεχώς ανανεωμένο προσωπικό για να στηριχθεί. Διαβάστε ΕΔΩ τις εκτιμήσεις για το πότε θα τελειώσουν τα μέτρα: “Τσιόδρας: Μαραθώνιος η άρση των μέτρων- Τι συνιστά”Το εθελοντικό πρόγραμμα το οποίο θα διαρκέσει 4 μήνες, απευθύνεται σε ενήλικες που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και θα ήθελαν να προσφέρουν χωρίς αμοιβή στο σύστημα υγείας. Να σημειωθεί ότι ήδη χιλιάδες πολίτες έχουν εκδηλώσει τον ενδιαφέρον τους να συμβάλουν εθελοντικά στο σύστημα υγείας, μέσω της ειδικής πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση.

Κατά προτίμηση υγειονομικοί
Με βάση τη ρύθμιση που έχει στη διάθεσή του το HealthReport.gr, οι εθελοντές που θα προτιμηθούν είναι:ιατροί (όλων των ειδικοτήτων), οδοντίατροι, νοσηλευτές, μαίες, ψυχολόγοι, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας, φυσικοθεραπευτές, διαιτολόγοι, τελειόφοιτοι ή επί πτυχίω φοιτητές ιατρικών και νοσηλευτικών τμημάτων και παραϊατρικών επαγγελμάτων, και ακολούθως οποιοσδήποτε πολίτης, ανεξαρτήτως τίτλου σπουδών, που επιθυμεί να ενισχύσει εθελοντικά τις δομές δημόσιας υγείας.

Οι δομές
Το ειδικό εθελοντικό πρόγραμμα για τον κορονοϊό θα εφαρμοσθεί στις δημόσιες δομές υγείας και συγκεκριμένα:
στα νοσοκομεία δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου, στα στρατιωτικά νοσοκομεία, στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και σε κάθε αντίστοιχη υγειονομική δομή, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ, καθώς και στους λοιπούς εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υγείας και άλλων Υπουργείων, εφόσον η δράση τους σχετίζεται με την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19.To ειδικό εθελοντικό πρόγραμμα ισχύει για αποκλειστικό χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 30ης .6.2020,

Ήδη πάντως με την πρώτη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ότι αναζητούνται εθελοντές, χιλιάδες συνάνθρωποί μας έσπευσαν να δηλώσουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν χωρίς αμοιβή στην αντιμετώπιση του πολέμου κατά του κορονοϊού.

Δημοσιεύτηκε 08/04/2020

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews