ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/4/20

Κορονοϊός: Πότε αναμένεται το δεύτερο κύμα της νόσου και ποιοι θα έχουν ανοσίαΠέμπτη, 2 Απριλίου 2020
EKABNews                 

Κορονοϊός: Πότε αναμένεται το δεύτερο κύμα της νόσου και ποιοι θα έχουν ανοσία
healthreport.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Και δεύτερο αλλά και τρίτο κύμα επέλασης του κορονοϊού στη χώρα μας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένουν οι ειδικοί επιστήμονες καταγράφοντας την επιδημιολογική συμπεριφορά του κορονοϊού. Το νέο κύμα αναμένεται το Φθινόπωρο ή το χειμώνα και με βάση τις εκτιμήσεις της επιστημονικής κοινότητας, θα έρθει πιθανώς τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Στην περίπτωση αυτή οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα υπάρχει ένα τμήμα του πληθυσμού που θα αποκτήσει ανοσία στον ιό και πιθανώς να μην προσβάλλεται. Κάτι φυσικά που θα διευκολύνει τη ζωή τους αλλά και τη συναναστροφή τους με τους υπόλοιπους πολίτες.Όπως εξήγησε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας: «Όντως αυτό εξετάζεται όλο και περισσότερο στα σενάρια, στα οποία υποχωρεί ή η βραδεία εξάπλωση συνεχίζεται και μετά σταματάει και επανέρχεται στο μέλλον ο ιός, σε ένα δεύτερο κύμα ή τρίτο κύμα, μέχρι ο πληθυσμός να αποκτήσει ανοσία ή να χρησιμοποιήσουμε ένα εμβόλιο».

Σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα στην περίπτωση αυτή οι άνθρωποι οι οποίοι θα έχουν υψηλά αντισώματα προστατευτικά, θα είναι για αυτούς ένα «διαβατήριο» να μπορούν να δουλεύουν στην πρώτη γραμμή, «να μην φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες πιο πολλές εκεί στην πρώτη γραμμή του πολέμου».Κατά τον καθηγητή λοιμωξιολογίας φαίνεται ότι ο νέος κορονοϊός είναι πιθανό να προκαλεί ανοσία η οποία «θα διαρκεί για κάποιο σημαντικό χρονικό διάστημα. Μερικοί μιλάνε και για δύο και για τρία χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα αξιόπιστα τεστ
Όμως για να επιβεβαιώσουν οι ειδικοί ότι κάποιος έχει αποκτήσει ανοσία στον ιό, θα πρέπει να το επιβεβαιώσουν με αξιόπιστα εργαστηριακά αποτελέσματα, τα οποία όπως φαίνεται με βάση τα σημερινά δεδομένα προκαλούν ακόμη αμφιβολίες αφού τα διαγνωστικά τεστ δεν πληρούν ακόμη τις προυποθέσεις.

Τα τεστ πάντως που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά και αποκλαούνται rapid test δεν είναι αξιόπιστα κατά τον κ.Τσιόδρα. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε πρόσφατα: “Όχι Τσιόδρα στα νέα γρήγορα τεστ αντισωμάτων για τον κορονοϊό! Νέα έρευνα για στην Ελλάδα”

«Θα εξαρτηθεί, να το τονίσω, από την αξιοπιστία αυτών των τεστ τα οποία δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή παντού για την αξιοπιστία τους, για το αν σου λένε αλήθεια για αυτό που συμβαίνει.
Φαίνεται ότι κάποια από τα νεότερα, μάλλον μας λένε την αλήθεια και θα δούμε σιγά–σιγά αυτά να χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο, όχι μόνο για να δείχνουν την πορεία του ιού σε έναν πληθυσμό, αλλά και για να εξασφαλίζουν στον ασθενή μία βεβαιότητα ότι πέρασε τη νόσο και δεν κινδυνεύει από αυτήν» υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.


Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews