ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/4/20

Τσιόδρας: Ξεκινά η μελέτη με αντισώματα από ασθενείς που πέρασαν τον κορονοϊόΚυριακή, 12 Απριλίου 2020
EKABNews                 

Τσιόδρας: Ξεκινά η μελέτη με αντισώματα από ασθενείς που πέρασαν τον κορονοϊό
healthreport.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Ξεκινά και στην χώρα μας η κλινική μελέτη με αντισώματα ασθενών που είχαν προσβληθεί από κορονοϊο και ιάθηκαν. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και στη χώρα μας ξεκινά μελέτη με την αξιοποίηση αντισωμάτων καθώς εξωτερική επιτροπή αιματολόγων παρέδωσε ήδη το πρωτόκολλο στο υπουργείο Υγείας.Ωστόσο ο κ.Τσιόδρας είπε ότι θα πρέπει η μελέτη να πραγματοποιηθεί με ιδιαίτερη προσοχή και με επιστημονικό τρόπο καθώς μπορεί να αποδειχθεί ακόμη και επικίνδυνη.

Ποιοι θα επιλεγούν
Σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα καθώς θα πρέπει να επιλεγούν ασθνενείς που είχαν προσβληθεί από κορονοϊό και ιάθηκαν. Γι αυτό το λόγο άλλωστε δημιουργήθηκε και το μητρώο ασθενών με covid-19 ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν αντισώματα συμπολιτών μας για τη θεραπεία άλλων ασθενών. Διαβάστε ΕΔΩ τι περιλαμβάνει το μητρώο: “Κορονοϊός: Μπαίνει σε λειτουργία το Μητρώο Ασθενών COVID-19”Οι ασθενείς που θα συμμετάσχουν στην μελέτη θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προυποθέσεις, θα πρέπει να έχουν νοσήσει και να είναι αρνητικοί στον μοριακό έλεγχο για 14 ημέρες. Η αξιοποίηση αντισωμάτων ασθενών που είχαν covid-19, μελετάται σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα δε σημαίνει ότι θα φέρει και αποτελέσματα.

Άλλωστε ο κ.Τσιόδρα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δεν θα πρέπει να θεωρούμε ότι είναι σίγουρη θεραπεία καθώς μπορεί η χρήση των αντισωμάτων να δημιουργήσει και προβλήματα.Ωστόσο νέες ελπίδες δημιουργήθηκαν από το νέο φάρμακο που δοκιμάζεται και στο οποίο αναφέρθηκε λεπτομερώς ο κ.Τσιόδρας. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: “Τσιόδρας: Ελπίδες από νέο φάρμακο που δοκιμάζεται και στη χώρα μας”

Το συγκεκριμένο φάρμακο ξεκινά να χρησιμοποιείται και στη χώρα μας σε κλινικές μελέτες.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews