ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/4/20

Ερώτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στην Βουλή για τα «Μέτρα στήριξης υπέρ των Συμβασιούχων διασωστών ΕΚΑΒ»
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020
EKABNews                 

Την ικανοποίηση οικονομικών δεσμεύσεων των εργαζόμενων συμβασιούχων μέσω ΕΟΔΥ διασωστών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΚΑΒ έφερε στην Βουλή η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. 
ΘΕΜΑ: «Μέτρα στήριξης υπέρ των Συμβασιούχων διασωστών ΕΚΑΒ»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

σύμφωνα  με  κείμενο-ανακοίνωση  σχετικής  διαμαρτυρίας  που  μας  εστάλη,  στο  δυναμικό  των  μονίμων  υπαλλήλων  του  ΕΚΑΒ  εντάχθηκε  η  κατηγορία  των  συμβασιούχων  διασωστών  του  ΕΟΔΥ, λόγω αυξημένης ανάγκης παρεχόμενου υγειονομικού έργου. Ο ΕΟΔΥ, τον Δεκέμβριο του  2019 και μέσω του προγράμματος «PHILOS 2» (ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για  την  προσφυγική  κρίση)  ενίσχυσε  κάποιους  τομείς  του  ΕΚΑΒ  με  την  πρόσληψη  περίπου  80  διασωστών-μελών πληρωμάτων ασθενοφόρου (διπλωματούχοι της σχολής ΕΚΑΒ και πολλοί με εμπειρία ετών), βάσει σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου, πλήρους απασχόλησης, διάρκειας  δεκαοχτώ  μηνών.  Το  προσωπικό  αυτό  καλύπτει  επείγουσες  ανάγκες  σε  έξι  νησιά  με  έντονες λαθρομεταναστευτικές ροές: στην Λέσβο, στην Σάμο, στην Χίο, στην Κω, στην Λέρο και στην  Ρόδο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1.  Προτίθεσθε να  λάβετε  την  αναγκαία  πρόνοια,  προκειμένου  να  καταβάλλονται  εξίσου  τα προβλεπόμενα  για  το  μόνιμο  προσωπικό  ΕΚΑΒ  επιδόματα  και  στους  ως  άνω  συμβασιούχους διασώστες, που ήδη προσφέρουν υπηρεσίες ως μέλη πληρώματος ΕΚΑΒ στα παραπάνω νησιά, παρόλο που σύμφωνα με το καθεστώς απασχόλησής στον ΕΟΔΥ, δεν τους δικαιολογείται επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καθώς και παραμεθορίου περιοχής;

2. Προτίθεσθε να ικανοποιήσετε υπέρ των ως άνω συμβασιούχων διασωστών το αίτημά τους για
εξίσου καταβολή επιδόματος στολής, άπαξ του έτους, λόγω του ότι και αυτοί, όπως οι σχετικοί
δικαιούχοι  του  εν  λόγω  μόνιμοι  και  επικουρικοί  εργαζόμενοι  του  ΕΚΑΒ,  εκτελούν  τις  ίδιες
υπηρεσίες;

3. Προτίθεσθε να προβείτε στην άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων των ως άνω συμβασιούχων διασωστών  (νυχτερινά  και  υπερωρίες),  καθώς  και  των  ποσών  που  αφορούν  στα  εκτός  έδρας περιστατικά που εξυπηρετούν οι ανωτέρω, όπως ισχύει και για τους μονίμους υπάλληλους των πληρωμάτων ΕΚΑΒ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος


Δείτε στο EKABNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews