ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/4/20

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου στηρίζει το ΕΚΑΒΣάββατο, 11 Απριλίου 2020
EKABNews                 

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου στηρίζει το ΕΚΑΒ
dimokratiki.grΟ Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου προσέφερε είδη ατομικής προστασίας (φόρμες, γυαλιά, θερμόμετρο, αντισηπτικά και απολυμαντικά χεριών και επιφανειών) στο ΕΚΑΒ του νησιού και στον προϊστάμενο, κ. Χαράλαμπο Τσιμπλέκα, στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στις κρίσιμες ώρες της πανδημίας.
«Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρας μας και όλη η υφήλιος λόγω της πανδημίας του Covid-19 θελήσαμε να συνδράμουμε στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στην πρώτη γραμμής της μάχης με τον αόρατο εχθρό για την προάσπιση της υγείας όλων μας. Προσανατολιζόμενοι πάντα στην κοινωνική προσφορά, είναι το ελάχιστο που μπορούμε
να κάνουμε για να συμβάλλουμε στην προστασία της δημόσιας υγείας», δήλωσε η πρόεδρος της Ο.Ε. του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, αντιπρόεδρος της Ο.Ε.
του Μαραθωνίου Ρόδου, κ. Βασίλης Ζήκας δήλωσε: «Ο Μαραθώνιος της Ρόδου που περιλαμβάνει στους στόχους του την κοινωνική προσφορά, με τις μικρές οικονομικές δυνατότητες που διαθέτει, προσέφερε είδη ατομικής προστασίας, στους εργαζόμενους
του ΕΚΑΒ που αγωνίζονται στη πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορωνοϊού, δίνοντας παράλληλα το μήνυμα προς τους συμπολίτες μας να δώσουμε τον αγώνα όλοι μαζί
με τις σκέψεις στους συνανθρώπους μας και οι έχοντες να συνδράμουν υλικά στην δύσκολη αυτή προσπάθεια που καταβάλλει η πατρίδα μας, προκειμένου να ξεπεράσει τη δύσκολη αυτή κατάσταση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες».

Παράλληλα, ο κ. Μιχάλης Παυλούς, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, ανέφερε: «Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου για πολλοστή φορά αποδεικνύει τον κοινωνικό του χαρακτήρα, συνδράμοντας αυτή τη φορά το ΕΚΑΒ με την παροχή ειδών ΑΤΟΜΙΚΉΣ προστασίας, για τους εργαζόμενους που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ενός αοράτου και ύπουλου εχθρού της ανθρωπότητας. Ευχή μας, ή παγκόσμια επιστημονική κοινότητα να αντιμετωπίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται τη σημερινή Πανδημία, που εξαπλώνεται ραγδαία σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Απινιδωτής για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ρόδου

O κοινωνικός χαρακτήρας του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου 2019, εκφράστηκε
με τη δωρεά ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (Automated External Defibrillator – AED) στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ρόδου του περιφερειακού παραστήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που από την πρώτη στιγμή στηρίζει τη διοργάνωση, επιτελώντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, καθώς μεριμνά για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα.
Έπειτα από καμπάνια (fundraising) στην πλατφόρμα “Given Gain” και στο site του αγώνα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το σύνθημα #RunForRedCross συγκεντρώθηκε ένα ποσό που συμπληρώθηκε από την οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου. Τα χρήματα διατέθηκαν στο Σώμα Εθελοντών που προχώρησε στην προμήθεια του αυτόματου απινιδωτή ήδη από το καλοκαίρι του 2019. Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου θα διεξαχθεί στις 18 Απριλίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://www.rhodesmarathon.gr/
https://www.facebook.com/roads2rhodes/
https://www.instagram.com/roadstorhodes/

Πηγή: dimokratiki.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews