ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/4/20

Αριστομένης Συγγελάκης: Η «γαλάζια πατρίδα», η δήλωση Σόιμπλε και το σκίτσο που εξόργισεΤετάρτη, 29 Απριλίου 2020
EKABNews                 

Η “γαλάζια πατρίδα”, η δήλωση Σόιμπλε και το σκίτσο που εξόργισε
iskra.gr

Από Αριστομένης Ι. Συγγελάκης Το εξοργιστικό σκίτσο του Υπουργείου Υγείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, που παρουσιάζει την Ελλάδα ως μικρό κοριτσάκι να δέχεται την προστασία της μητέρας Τουρκίας, έχει δικαίως προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση χιλιάδων Ελλήνων – και Γερμανών – πολιτών στο Διαδίκτυο, που οδήγησε στην άμεση απόσυρσή του. Δεν είναι απλώς μία αστοχία της γερμανικής κυβέρνησης, μακάρι να ήταν… Δεν είναι μόνο μία βαθύτατα ανιστόρητη και προσβλητική για τον λαό και την πατρίδα μας προσέγγιση. Είναι, ίσως, θα έλεγε ένας περισσότερο καχύποπτος και μία “ομολογία” των μύχιων πόθων του γερμανικού κατεστημένου, που δεν έκρυψε ποτέ την προτίμησή του προς την Άγκυρα και τις επεκτατικές επιδιώξεις της για την περιοχή. Επεκτατικές επιδιώξεις, που καταπατούν βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο και συνοψίζονται στο δόγμα της “γαλάζιας πατρίδας“, που εξέφρασε προ μηνών ο Ερντογάν.
Σχεδόν ταυτόχρονα έγινε γνωστή και η δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι «δεν είναι σωστή στην απολυτότητά της η άποψη ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ζωής»! Μία προκλητική παραδοχή της φιλοσοφίας του γερμανικού (και όχι μόνο) πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που θέτει υπεράνω της ανθρώπινης ζωής άλλες σκοπιμότητες, δικαιώνοντας αναδρομικά το σύνθημα “Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη” , που ακούστηκε στη μεγάλη διαδήλωση του κινήματος εναντίον της νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης στη Γένοβα τον Ιούλιο του 2001.

Το κύριο νόημα της δήλωσης αυτής του Β. Σόιμπλε, Προέδρου μάλιστα του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, ταιριάζει γάντι σε ηγέτες τύπου Ερντογάν. Σε ηγέτες δηλαδή ανελεύθερων καθεστώτων, που έχουν φυλακίσει δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς αντιπάλους τους ή απλά πολίτες μη προσκείμενους στο κυβερνών κόμμα, που χρησιμοποιούν δυστυχείς πρόσφυγες και μετανάστες για να διεμβολίσουν τα ελληνικά σύνορα, που στέλνουν στρατό ή ακόμη και εισβάλλουν σε άλλες, ανεξάρτητες και κυρίαρχες χώρες (Συρία, Λιβύη, Ιράκ), που εξοντώνουν τις μειονότητες (π.χ. κουρδική μειονότητα της Τουρκίας). Ή, που, ακόμη και στο θέμα της πανδημίας επιδεικνύουν τραγικά ανεύθυνη στάση εις βάρος του λαού τους.

Τραγική σύμπτωση: τα παραπάνω ήρθαν στο φως στις 27 Απριλίου 2020, 79η μαύρη επέτειο της εισβολής της ναζιστικής Γερμανίας στην Αθήνα και της έναρξης της μαύρης νύχτας της Κατοχής, που κράτησε 3,5 ολόκληρα χρόνια και επέφερε ανείπωτα δεινά στον ελληνικό λαό. Για να μας υπενθυμίσουν τη σταθερή συμμαχία Βερολίνου και Άγκυρας, που συνδέθηκε στο παρελθόν με γενοκτονίες. Για να μας θυμίσουν ότι τα μαθήματα της Ιστορίας δεν έχουν γίνει διδάγματα. Και να μας θέσουν όλους ενώπιον των ευθυνών μας!

Δημοσιεύτηκε 28/04/2020

Πηγή: iskra.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews